Цікаве життя та навчання першокурсника

3 жовтня 2022 року

26.09.2022 студенти економічного факультету 1 курсу 1 групи спеціальності 051 Економіка разом із куратором групи к.е.н., доцентом кафедри економіки Гуцул Т.А. відвідали чудовий музей який знаходиться в 12 навчальному корпусі Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

Музей створено при кафедрі анатомії тварин НУБіП, його фундатор і активний розбудовник - професор Олег Петрович Мельник. Датою започаткування музею є 1 вересня 1989 року. Першим експонатом тут став череп антилопи кани. Музей, як і кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка Володимира Касьяненка є частиною факультету ветеринарної медицини НУБіП.

На сьогодні в музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів, що представляють фауну усіх континентів. Тут є скелети носорога, жирафи, пітона та інших екзотичних тварин. 
 
  
 
Найбільш представлені в музеї кісткові матеріали хребетних, насамперед ссавців, проте є й кістяки птахів, плазунів та риб. Поміж кістяками в багатьох місцях інтер'єр прикрашають опудала, зроблені таксидермістами музею.
 
  
 
Щиро дякуємо к.в.н., доценту кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. Акад. В. Г. Касьяненка Стегней Миколі Миколайовичу за  цікаві розповіді, змістовну екскурсію як музеєм так і коридорами та аудиторіями кафедри. 
 
 
Староста 1 групи 1 курсу Рухаленко А.
Куратор групи Гуцул Т.
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook