PhD Філософія: викладацький дебют аспірантів-першокурсників

5 жовтня 2022 року

 Освітній процес в ЗВО має постійно вдосконалюватися, в іншому разі збільшується ризик стагнації, що негативно вплине на підготовку фахівців-науковців. В повній мірі це стосується і підготовки аспірантів на ОНП Філософія. Після проходження акредитації, були окреслені плани по удосконаленню та зміні ОНП, які реалізувалися в збільшенні кредитів з 40 до 60. Отже, удосконалення програми підштовхує і до удосконалення викладання на ній та підвищення рівня теоретичної підготовки вступників на програму.
 В цьому навчальному році на програму вступили випускники магістратури Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка Георгій КУЛЕБЯКІН та Костянтин ДЕРІД. Рівень філософської рефлексії цих здобувачів дозволяє мені як лектору допустити їх до асистування на курсі «Філософія науки». Причиною тому є сфера наукових інтересів Г. Кулебякіна та К. Деріда, а саме історія філософії науки.

  Так, Г. Кулебякін асистував читання лекції, в якій зосереджувалася увага на витоках позитивістської традиції в філософії науки, зокрема, на «першому», «другому позитивізмі», на неокантіанстві тощо. Він вдало поєднав аналіз наукових відкриттів та їх вплив на становлення й розвиток філософії науки.

  Натомість К. Дерід проаналізував особливості сучасної аналітичної філософії, неопозитивізму та постпозитивізму. Доповіді викликали позитивну реакцію слухачів, було багато запитань, на які аспіранти-філософи вдало відповідали. Такий педагогічний досвід безумовно сприяє зацікавленості здобувачів у науковому процесі, підвищує їхню самооцінку та надає їм впевненості в своїх силах.

Побажаємо їм подальшого успіху на філософській ниві.


Науковий керівник : доктор філософських наук, професор Додонова В.І.
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook