Зустріч із представником «Карітас-Київ», що спонукає до волонтерської діяльності, соціальної активності та патріотизму

4 жовтня 2022, 12:56
Наприкінці вересня бакалаври та магістри мали змогу відвідати онлайн зустріч із представником «Карітас-Київ» Наталією Сиротич.

Зустріч була присвячена висвітленню напрямків роботи організації, особливо центру волонтерської діяльності та їхнім благодійним акціям. 

Студентів зацікавило, з яким захопленням та цікавістю розповіла пані Наталія про особливості роботи в довоєнний час та в період війни, порівняла активність українців різних поколінь та віку у волонтерській діяльності.
 
Також цікаво було почути, що з початку епідемії COVID-19 центр ледь не зупинив свою діяльність та був у критичному стані, проте населення виявилось не байдужим та активувалось, максимально уникаючи під час волонтерських акцій локації масових скупчень. Це дозволило центру не припиняти діяльність у часи епідемії.

Приємно було задати питання щодо організації волонтерського руху в воєнний час та почути у відповідь, що «Карітас» продовжує докладати всіх зусиль, аби забезпечити людей, котрі були змушені покинути свої домівки, найнеобхіднішими речами. Наталія Сиротич висловила захоплення солідарністю українців, які готові допомагати та ділитись із потребуючими.
Наталія показала презентацію з світлинами діяльності «Карітас» з дітьми та молоддю, які опинились в складних життєвих обставинах, розповіла, як на зимові свята влаштовувала казку та як їй в цьому допомагали студенти.

 Загалом, можу сказати, що дуже приємно чути та розуміти, що в нашій Україні існує такий волонтерський центр, який надає великий спектр послуг для населення країни, допомагає і таким чином спонукає до волонтерської діяльності, соціальної активності та патріотизму.
Ельвіра Сухан,
магістрантка спеціальності «Соціальна робота»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook