КАЛЕЙДОСКОП ЗАХОДІВ ДО ДНЯ ТУРИЗМУ

5 жовтня 2022 року

В рамках святкування Дня туризму НПП кафедри гуманітарної освіти і туризму активно долучилися до проведення низки заходів. Мета проведення: популяризація туризму серед сучасної молоді, набуття практичних навичок, привернення уваги до його соціального, економічного, культурного та естетичного значення туризму в житті кожної людини.

Тиждень туризму розпочався із фотокалейдоскопу «Мальовнича Бережанщина». Здобувачі вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» представили своє бачення міста та його околиць з метою популяризації туризму в нашій громаді.

Практична підготовка є основою професійного становлення майбутніх фахівців. Здобувачі відвідали Державний історико-архітектурний заповідник, де прослухали лекцію практикуючого спеціаліста, завідувачки НДіМП відділу ДІАЗ Олени ЛУГОВОЇ, щодо основних пріоритетів розвитку туристичного краєзнавства. Для поєднання практичного і прекрасного переглянули виставку відомого художника сучасності бережанця Олега ШУПЛЯКА «Україна – вісь небесна і земна».

Науково-практичне спрямування мав круглий стіл «Моє майбутнє за розвитком зеленого туризму». Участь у таких заходах надає здобувачам можливість долучитися до передових наукових течій, дізнатися про актуальні тенденції в розвитку професійної галузі. Засідання круглого столу пройшло в теплій та дружній атмосфері, всі учасники заходу ділились своїм баченням щодо колосального потенціалу зеленого туризму та його значення для розвитку сільських території.

Викладачі та здобувачі ОПП «Туризм» взяли участь у краєзнавчій екскурсії «Мале коло. Бережани для бережанців і гостей міста», організованій Відділом культури, туризму та релігій Бережанської міської ради та Бережанським краєзнавчим музеєм. Також відвідали виставку у бібліотеці ВП НУБіП України «БАТІ» на тему: «Мандруємо Україною» та прослухали лекцію «Внутрішній і в’їзний туризм в Україні». В рамках вивчення  дисципліни «Географія туризму» здобувачі здійснили віртуальну подорож країнами Європи. 

Участь у подібних заходах дає змогу розвивати пізнавальну активність, креативне мислення, вміння аналізувати та оцінювати туристичну привабливість різних територій, працювати в команді та індивідуально, нестандартно підходити до вирішення поставлених завдань.

Дякуємо усім, хто долучився до заходів, присвячених Дню туризму та отримав практичний досвід і позитивний настрій у цей нелегкий час!

Богдан ЛУГОВИЙ,
к.і.н., доц. завідувач кафедри гуманітарної освіти і туризму
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook