Аспіранти першого року навчання за ОНП «Публічне управління та адміністрування» презентували теми своїх дисертаційних досліджень

7 жовтня 2022 року
     5 жовтня 2022 року на черговому засіданні кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва відбулося обговорення та затвердження тем дисертаційних робіт аспірантів першого року навчання, які навчаються за освітньо-науковою програмою «Публічне управління та адміністрування».
 
З вересня 2022 року аспірантами кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва стали Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і начальник відділу економіки та стратегічного планування Ірпінської міської ради Яна Жиган. На засіданні випускової кафедри вони презентували обрані теми дисертаційних досліджень, зосередили увагу науково-педагогічних працівників на їх актуальності, окреслили предмет, об’єкт, мету та завдання досліджень.
 
 
Обрана тема дисертаційної роботи Олександра Маркушина «Публічне управління відбудовою та розвитком міської інфраструктури у повоєнний період» є актуальною в умовах сьогодення. Через воєнну агресію з боку рф у багатьох містах, зокрема і у м. Ірпінь, повністю зруйновано та частково пошкоджено інфраструктурні об’єкти, які забезпечували їх жителів необхідними послугами та роботою. Їх відновлення потребує змін управлінських підходів до прийняття відповідних рішень на усіх рівнях публічного управління. Вирішення проблем відбудови та розвитку міської інфраструктури вимагає пошуку нових форм ефективного господарювання, розширення можливостей запровадження міжмуніципального, міжрегіонального, міжнародного співробітництва, пошуку нових форм державно-приватного партнерства. Це дозволить поєднати ресурси органів публічної влади, приватних та міжнародних партнерів, залучити додаткові інвестиційні кошти для створення й відновлення стратегічно важливих об’єктів міської інфраструктури для належного забезпечення життєдіяльності територіальних громад.
 
 
 
 
Актуальність наукового дослідження Яни Жиган на тему «Публічне управління розвитком економічного потенціалу територіальних громад» полягає в тому, що реформа децентралізації владних відносин передбачає створення спроможних територіальних громад. Глобалізаційні процеси, пандемія COVID-19 та повномасштабне вторгнення рф в Україну змінили підходи до пріоритетів в управлінських рішеннях, які стосуються місцевого економічного розвитку. Відродження економічного потенціалу громад потребує зміни вироблення публічної політики через прийняття управлінських рішень щодо пошуку, накопичення, раціонального використання різних ресурсів і джерел з урахуванням інтересів органів державної й місцевої влади, представників бізнесу та громадськості для створення життєздатного, конкурентоспроможного й інвестиційно привабливого середовища.
 
 
 
В обговоренні тем дисертаційних робіт аспірантів першого року навчання взяли активну участь доктори наук з державного управління, доценти Ірина Грищенко, Оксана Євсюкова та Володимир Олійник, кандидат наук з державного управління Володимир Сизон, доктор економічних наук, професор Витвицька О.Д. та інші науково-педагогічні працівники профільної кафедри. За результатами обговорення прийнято рішення рекомендувати вченій раді ННІ неперервної освіти і туризму затвердити презентовані теми дисертаційних робіт здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» Олександра Маркушина та Яни Жиган.
 
 
 
Освітньо-наукову програму «Публічне управління та адміністрування» у 2021 р. акредитовано Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (сертифікат № 1994, строк дії до 01.07.2027 р.), що свідчить про потужну матеріально-технічну базу НУБіП України, професійний кадровий склад випускової кафедри та високий рівень підготовки здобувачів вищої освіти. Бажаємо аспірантам успішно пройти освітньо-наукову складову програми, вчасно підготувати та захисти дисертаційні дослідження за обраними темами!
 
 
Сергій Приліпко,
науковий керівник, в.о. завідувача кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва,
доктор наук з державного управління
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook