Студенти першокурсники спеціальності "Облік і оподаткування" освоюють основи фінансової грамотності

1 жовтня 2022, 13:00

1 жовтня 2022 року першокурсники спеціальності «Облік і оподаткування» (ОП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» та ОП «Облік і аудит») в межах дмсципліни "Вступ до фаху та соціальні комунікації" прийняли участь в фінансовій грі «Кеш Флоу» (Cash Flow). ЇЇ метою є формування в суспільстві фінансової культури і чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу, як запоруки гідного життя та реалізації прав і свобод кожної людини.

За час гри, так як буває в реальності, учасники пройшли через ряд помилок, пережили фінансові неприємності й успіхи, усвідомлено і не усвідомлено робили корисні / даремні витрати.

А кінець гри був як дзеркало тобто повністю відобразив поточні звички і поводження учасників із фінансами. У кожного учасника є своє індивідуальне ставлення до грошей, до фінансового ризику, до кредиту і, відповідно, своє ставлення до боргів, до фінансових стратегій. Комусь страшно брати на себе відповідальність, ризикувати, хтось вважає за краще жити на зарплату, тим самим не поспішаючи вийти на новий рівень, а інші дуже швидко приймають рішення, набираючи кредити і здійснюючи одну угоду за одною, купуючи квартири / бізнеси, треті відчайдушно ризикують ...

Дякуємо за співпрацю ГО «Rotary Club Kyiv International» та за чітку організацію координаторку проєкту Наталії Друзенко.

 

 

 

 

Леся Воляк,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook