Бакалаври з публічного управління та адміністрування ознайомилися з досвідом запровадження електронних послуг у Міністерстві юстиції України

3 жовтня 2022 року

    У рамках вивчення навчальних дисциплін «Публічні послуги» та «Електронне врядування», які закріплені за професором кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва ННІ неперервної освіти і туризму, д.н.д.у., доцентом Євсюковою О.В. 28 вересня 2022 р. на 3 парі відбулася «гостьова лекція» для студентів 3, 4 курсів бакалаврського освітнього рівня на тему «Система електронного документообігу та особливості надання електронних послуг Міністерства юстиції України». Лекцію провів головний спеціаліст відділу організації та забезпечення прийому громадян Управління забезпечення та документообігу Міністерства юстиції України Іван Володимирович Балашов. Студенти мали змогу ознайомитися з особливостями системи електронного документообігу Мінюсту, зрозуміти специфіку її призначення та функціонування. Також, на лекції було деталізовано основні проблеми впровадження вказаної системи у період з 2014 р. по 2022 р.

Під час лекції Іван Володимирович поспілкувався зі студентами про ефективність діяльності всіх підрозділів Міністерства юстиції України з запровадженням системи електронного документообігу, звернув увагу студентів на практику функціонування «цифрового офісу» працівника, зазначив про основні переваги та недоліки його використання в умовах воєнних дій в Україні. Особлива увага лектора була приділена механізмам забезпечення інформаційної безпеки в Міністерстві юстиції України та методам для подолання масштабних кіберзагроз.
 
 
Цікавим підходом до проведення лекції стала власна ініціатива лектора залучити до обговорення проблемних питань своїх колег, які на засадах практичного досвіду надавали змістовні і цікаві відповіді на запитання студентів. Таким чином до лекції було залучено заступника начальника відділу контролю Управління забезпечення та документообігу Міністерства юстиції України – Решетила Дмитра Володимировича, яким було визначено генезис та  перспективи процесу цифровізації даного центрального органу виконавчої влади.
Наприкінці лекції відбулася цікава дискусія щодо фахових компетентностей державних службовців, які мають працювати в Міністерстві юстиції України після подолання військової агресії рф.
 
О.В. Євсюкова,
професор кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, 
доктор наук з державного управління
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook