Навчально-ознайомча екскурсія студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» до Стіни пам'яті

11 жовтня 2022 року
Напередодні Покрови, коли в Україні відзначається День захисників і захисниць України, студенти 2 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» провели екскурсію-зустріч з відомим громадським діячем Павлом Нетьосовим, одним із керівників волонтерських груп місії «Евакуація 200» (2014-2015 рр.), головою міжнародної громадської організації «Міжнародна асоціація дослідників фортифікації «Цитадель», пошуковцем, музейником.
 
Зустріч у формі екскурсії за програмою навчального курсу «Громадське врядування», який вивчають студенти у цьому навчальному році, відбулася на Михайлівській площі біля «Стіни пам‘яті». Павло Нетьосов розповів про мету, завдання та форми діяльності очолюваної ним громадської організації.
 
 
Серед вагомих справ громадської організації П. Нетьосов назвав проєкт «Стіна пам'яті полеглих за Україну» у роки російсько-української війни (зовнішній мур Михайлівського Золотоверхого монастиря, м. Київ), який був реалізований у 2014 р. спільно з Православною Церквою України, Національним військово-історичним музеєм України, редакцією сайту «Книга пам‘яті полеглих за Україну» та історико-культурним товариством «Оберіг часу». У 2020 році Стіна пам'яті була оновлена силами учасників громадської організації.
 
 
 
Члени організації також долучилися до виходу друком «Книги пам‘яті» загиблих у російсько-українській війні. Та своїм найбільшим здобутком, як сказав Павло Нетьосов, вони вважають ініціативу, велику роботу та її історичний результат: за поданнями організації в Україні Указом Президента з 2019 року 29 серпня встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Запровадження такого Дня має загальнонаціональне значення.
 
 
 
Учасники зустрічі послухали хвилюючу розповідь громадського діяча про створення «Стіни пам‘яті» та про роботу з родинами загиблих нині, дізналися про долі окремих загиблих захисників України, поклали квіти до Стіни пам‘яті, запалили свічки та вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.
 
 
 
Учасники екскурсії-зустрічі на прикладі діяльності громадської організації, яку очолює Павло Нетьосов, побачили підтвердження тому, що громадські організації в Україні є невід'ємною складовою громадянського суспільства і виступають як добровільні об'єднання, що створюються для вирішення проблем громадян та досягають у цьому вагомих результатів.
 
 
Володимир Сизон,
ст. викладач кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва,
кандидат наук з державного управління
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook