Марія Кучерук - учасник 20-го Конгресу Міжнародного товариства гігієни тварин - ISAH 2022

12 жовтня 2022, 8:47
Берлін, Німеччина

Дякуючи світовій, і зокрема науковій спільноті, за підтримку України й українських вчених у складні часи війни, а також за сприяння ректорату НУБіП України та за підтримки Проекту німецько-української співпраці в галузі органічного сільського господарства стала можливою поїздка завідувача кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Сороходька Марія Кучерук до м.Берлін (Німеччина) на Міжнародне зібрання ветеринарів-гігієністів.

  

Вже вдруге Марія Кучерук бере участь у роботі такого конгресу. Так, у 2019 році гігієнічний конгрес проходив у м.Вроцлаві (Польща) за сприяння проф. Колача. Перед початком роботи конгресу, відбулося багато приємних зустрічей з давніми знайомими, з колегами з різних Університетів, спогади і нові знайомства з обговоренням  можливих шляхів співпраці.

5 жовтня 2022 року Президент ISAH професор, доктор Йорг Хартунг провів церемонію відкриття конгресу, розповівши про історію створення та нагадавши зібранню прізвища і внесок попередніх президентів ISAH.

Марія Кучерук, в свою чергу, презентувала президентові ISAH доктору Хартунгу доробок кафедри до сторіччя – монографію з історією створення і становлення кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Сороходька. Спільнота гігієністів щиро привітала науковицю на зібранні, виразивши жаль і співчуття щодо війни і втрат України, засудивши Російську агресію.

Продовжили вітальну церемонію президент конгрессу профессор д-р Уве Рёслер та заступник декана з наукової роботи / прес-секретар TZR проф. д-р Маркус Фульде / проф. д-р Георг фон Самсон-Гіммельстерна.
6 жовтня 2022 року також відбувались секційні засідання конгресу, постерні сесії та презентації робіт учасників, генеральна асамблея ISAH з виборами та дружня вечеря із врученням призів за найкращу доповідь та подарунків.

7 жовтня 2022 року обговорювали питання благополуччя тварин і ключовою темою була лекція професора Кембріджського університету проф. д-р Дональда М. Брума на тему: «Як попит споживачів може змінити на стале природокористування тваринництво і рослинництво».

Доктор Себастьян Опалінські зробив доповідь про проект, досвід а також очікування та занепокоєння щодо використання інформації та засоби комунікаційних технологій у птахівництві та свинарстві (результати опитування польських виробників).

Доктор Марія Кучерук запропонувала учасникам тему для обговорення щодо благополуччя тварин за органічного вирощування, про відповідне маркування і позначення умов утримання тварин, що є важливим для споживачів. 

Останній день конгресу був присвячений екскурсіям, відвідуванню клініки для коней з рядом спеціальзованих підрозділів при Вільному університеті Берліну, кафедрі ветеринарної медицини, а також прогулянка центром міста.

 

Дмитро Засєкін, професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook