Англійська мова як засіб поширення інформації про Україну

11 жовтня 2022 року

Безперечно, війна це страшно і боляче, людське життя – найвища цінність і, дивлячись на події в Україні, ми можемо бачити, що війна — це жахлива подія, яка дуже змінює життя людей та примушує їх серця завмирати від болю та жаху.


Зараз весь світ спостерігає за страшними діями з боку російської федерації. Проте з плином часу, новини про війну стають звичними і іноземці починають вважати це рутиною і вже не звертають великої уваги на нові жаливі подробиці цієї війни.


Як біженка з України особисто я можу повністю підтвердити вірність цього твердження. Проживши 5 місяців в Ірландії і місяць в Британії, можу впевнено сказати, що в іноземних новинах про війну в Україні деколи можуть навіть не згадувати.
Тому я як студентка Національного Університету Біоресурсів та Природокористування України поставила собі завдання поширювати дані про цю криваву війну. Бути так званим інформатором, який дозволить іноземцям не забувати такого горя.


Мета може бути й у тому, щоб підтримувати контакти зі своїми друзями-іноземцями. Але якщо мета в тому, щоб пояснювати, переконувати й вести інформаційну війну проти пропаганди — треба усвідомлювати, що знадобиться підготовка й багато сил.
Я одна із тих, хто усвідомила важливість знання англійської мови у сучасному світі.


Перш за все, англійська – найпопулярніша мова у світі. Багато людей знають цю мову, тому у вас не буде проблем у спілкуванні з іншими. Ви можете подорожувати куди завгодно і не боятися, що не зможете насолодитися поїздкою через брак знань. Англійська – це мова можливостей. Ви можете дивитися фільми в оригіналі, читати книги, вчитися. З відмінним знаннями англійської мови легше знайти гарну та високооплачувану роботу. Це ділова мова.


Я змалечку обожнювала іноземні мови, а після вступу в університет з поглибленим вивченням англійської, я зрозуміла, що іноземна мова відкриває нові можливості у нашому житті. До речі, є приємне прислів’я : “Нова мова – новий світ”.


Якщо ти володієш англійською мовою, це значить що ти людина розвинена , мисляча, відповідаєш образу сучасної успішної особистості. Знання англійської мови в сучасному світі є своєрідним вікном у світ. Володіючи цією мовою міжнародного спілкування, ви зможете досягти поставлених цілей за допомогою нових можливостей.


Сьогодні, для нас, українців, знання англійської — не лише дорога в успішне майбутнє, а й спосіб поширення інформації про воєнні дії в Україні, нагадування, що війна ще не закінчилася.


Війна в Україні змусила всіх розібратись у купі військових та політичних термінів, про які раніше ніколи не задумувались. Щодня всі ми бачимо активну кремлівську пропаганду і гору фейків, які забруднюють наш інфопростір. Щоб боротись з пропагандою разом, поширювати правдиву інформацію англійською всьому світу, щоб легко розпізнати значення англомовних слів у новинах або самостійно ділитися актуальною інформацією з іноземцями.


Ми фокусуємося на проблемі безпеки людини у війні — наголошуємо на ризику загинути для кожного українця в Україні, розповідаємо про вплив війни на охорону здоров’я, соціальну політику, міжнародні відносини, водночас пишемо і про життя в регіонах, щоб іноземці розуміли всю серйозність ситуації.
Зараз у громадян європейських держав виникає питання: «Чому я маю переплачувати за комунальні послуги?» Тому наші меседжі мають доходити до кола людей, які впливають на політику щодо України. Тому варто поширювати інформацію національними мовами іноземних країн.


Отже, дивлячись на вищесказане, можемо зробити висновок, що натепер із знанням англійської мови, ми, українці-біженці, являємо собою таких собі інформаторів. За півтора місяця війни я зіткнулася з різними рівнями нерозуміння з боку іноземців, але водночас тих, хто розуміє, підтримує та навіть допомагає грошима чи речами, було набагато більше. Ми знаємо, що допомога від урядів інших країн часто надходить запізно, часто її недостатньо, але рівень людської уваги та підтримки просто фантастичний. Думаю, ці люди заслуговують на слова подяки. Безперечно, навіть для цього необхідне знання англійської, адже подяка — це ознака ввічливості. А ми зараз мусимо презентувати лице української нації, це зараз фронт нашої боротьби.

Опір, який чинить сьогоднішня Україна, для багатьох іноземців був несподіваним, тому треба докладати всіх зусиль , щоб чужоземці були проінформовані про події, які відбуваються на території нашої країни.

Валентина Камєнєва

студентка третьої групи другого курсу Юридичного факультету НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook