Відкрита лекція кандидата психологічних наук, доцента, в.о. завідувача кафедри психології Ірини Мартинюк

12 жовтня 2022, 21:02
Київ

   12 жовтня 2022 року відбулася відкрита дистанційна лекція в.о. завідувача кафедри психології, кандидата психологічних наук, доцента Мартинюк Ірини Анатоліївни з навчальної дисципліни «Психологічна допомога в кризових та екстремальних ситуаціях» для студентів четвертого курсу спеціальності 053 «Психологія» гуманітарно-педагогічного факультету.
  Передовсім І. А. Мартинюк наголосила на практичній значущості лекційного матеріалу для майбутніх психологів. Вона обрала інноваційну форму викладу: приклад аналізу ситуації із власного досвіду консультування, що ілюстрував теоретичний матеріал і став предметом розгляду студентів. Такий спосіб був запорукою активної участі студентів в обговорені студійованого матеріалу, забезпечив можливість створення внутрішньої мотивації до опанування пропонованої теорії. Здобувачі захоплено й вдумливо сприймали лекцію.

   

   На конкретному прикладі лекторка розкрила сутність стратегій подолання кризових станів – конструктивних, неконструктивних, самовражаючих. Ірина Мартинюк розкрила сенс тих почуттів, які людина може переживати під час кризи. Детально зупинилася на стратегіях допомоги у кризових станах та принципах кризової інтервенції. Запропонувала програму кризової допомоги вирішення проблем та розкрила її особливості.
  Доцентка в ході заняття зупинилася на типах ставлення людини до кризи, детально охарактеризувала ігноруюче, перебільшуюче, демонстративне, волюнтаристське, продуктивне.
   Звичайно, заняття відповідало всім академічним вимогам: викладачка окреслила тему, запропонувала студентам план; матеріал, що висвітлювався в ході заняття, мав логічний зв’язок із попереднім навчальним матеріалом і змістом споріднених дисциплін. Розкриваючи проблематику теми, доцентка посилалася на результати останніх наукових досліджень, що відбуваються в психологічній царині. Стиль викладу був доступним для студентів, використовувалися технічні засоби навчання та унаочнення. Вдалий темп, емоційний рівень викладання та культура мовлення лекторки сприяли усвідомленню навчального матеріалу студентами.
   Лекція була прочитана на високому науково-методичному рівні, мала проблемно-практичний характер та отримала схвалення студентів і викладачів.
    Кафедра психології висловлює щиру вдячність Ірині Анатоліївні за прочитану лекцію, бажає сил і наснаги на подальшу творчу самореалізацію!

Валентина Теслюк,
доцент кафедри психології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook