«Один день мого професійного життя» – творче есе майбутніх фахівців з публічного управління та адміністрування

13 жовтня 2022 року
Практичне заняття з навчального курсу «Вступ до фаху» розпочалося для студентів 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ОС «Бакалавр» з підготовки творчої роботи – філософського есе на тему: «Один день мого професійного життя».
 
Роботи майбутніх управлінців стосувалися їх власного розуміння суті професії – публічного (державного) службовця; місії державної служби і управлінців, які приймають важливі рішення в державі; необхідних фахових компетентностей державного службовця, які б відповідали сучасним викликам суспільства; розвитку системи публічного управління після подолання військової агресії рф в Україні.
 
 
За дозволом наших першокурсників ділимося їх думками:
 
Олексій Курочка «…наша Батьківщина потребує якісних фахівців, особливо в такій важливій сфері як публічне управління. Я впевнений, що не можливо зробити щось глобальне і корисне для людства, не переступивши повз страх відповідальності. Тому я і обрав цю спеціальність для того, щоб отримати потрібні знання і сформувати професійні навички щоб змінювати на краще наше суспільство. Адже зміни України ззовні – це зміни зсередини кожного українця».
 
Ільченко Олександр «…з впевненістю можу себе охарактеризувати як вимогливу і цілеспрямовану людину, яка готова багато працювати, щоб досягти своєї мети. Довго думавши, я обрав саме цю спеціальність, тому що після здобуття вищої освіти я матиму змогу змінювати державу, працювати на благо народу і про останнє не варто забувати ніколи».
 
Терьошина Вікторія «…початок навчання в НУБіП – це новий етап, рішучий крок у нове життя, моє мислення стає більш зрілим. Сьогодні я можу сказати, що знайшла свою життєву присягу, хоча і сталося це досить випадково. Не дивлячись на всі труднощі, я повірила в себе, напевно, перший раз так сильно. В Університеті я потрапила у дуже гарний колектив, а викладачі постійно дають мотивацію та дуже великі можливості для професіоналізації. І зроблю це все у майбутньому заради власного щастя і успішності країни».
 
 
Бабич Яна «…сьогодні професія публічного службовця є дуже актуальною, адже без залучення молоді на державну службу не можливе подальше зростання і розвиток країни. На мою думку, мій перший день в ролі державного службовця буде не легкий. Я матиму безліч ідей, які потрібно буде реалізувати, але я впевнена, що отримана кваліфікація мені дозволить це зробити як найкраще».
 
Микитенко Анастасія «…давайте уявимо ситуацію, що через декілька років я буду державним службовцем. Я маю зробити дуже багато хороших речей не тільки для власної громади, а й для всієї країни. Думаю, що я стану відмінним управлінцем. І я обов’язково спробую ним стати».
 
Шахсуварян Марія «…взагалі навчання в університеті на цій спеціальності надзвичайно цікаве, а навчальна програма є для мене зрозумілою. Маю намір вчитися лише на відмінно і з відзнакою закінчити ЗВО, працювати лише за професією і бути справжнім фахівцем».
 
 
Іщенко Василина «…упевнена, що за професією публічного службовця – майбутнє і на сучасному етапі розвитку суспільства вона затребувана. Насамперед, маю намір сфокусуватися на виробленні вмінь щодо аналізу державної політики та розробки заходів для її успішної реалізації. Планую набути знання в управлінні проєктами, стратегічному управлінні та для розробки ефективних управлінських рішень. Переконана, що саме фахівці з такими знаннями і вміннями зможуть змінити Україну на краще!».
 
На перший погляд, здається, що наші першокурсники ще зовсім юні, що це не сформоване молоде покоління, на долю якого випали важкі випробування (пандемія і закінчення школи в онлайн-форматі), але їх роздуми є свідченням того, що майбутнє України в надійних руках у людей зі світлим розумом, міцними обіймами, гарячим серцем, сповненим великої любові до Української держави.
 
 
О.В. Євсюкова,
професор кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва,
доктор наук з державного управління

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook