Університет – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, необхідно міцно тримати її в руках, якщо не хочете випустити з рук майбутнє

14 жовтня 2022 року

 

    Цими словами 12 жовтня 2022 року розпочав гостьову лекцію перед здобувачами вищої освіти за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» Сергій Володимирович Замідра, Перший заступник Голови Всеукраїнської асоціації громад, Немішаївський селищний голова (2015-2020 рр.), координатор Координаційного центру Української асоціації районних і обласних рад «Евакуація-2022», фіналіст національного телепроєкту «Нові лідери України».

   «Україна сьогодні є взірцем стійкості та єднання. Єднання, якого дотепер не бачив світ. Ми єднаємося навколо збереження України, тисячолітньої історії, яку необхідно не лише зберегти, але й продовжити на тисячі років. Ми об’єднані любов’ю до України, до нашої землі, до людей, які своєю щоденною працею створюють сьогодення і майбутнє держави, які під ворожими масованими ударами крилатих ракет продовжують виконувати свою роботу, зокрема і навчати нове покоління управлінців сучасних підходів до управління державою, регіонами, територіальними громадами», - наголосив Сергій Замідра.

   Повномасштабна війна, що триває в Україні, показала всьому суспільству роль управління і управлінців різних рівнів. Ми чітко побачили - де сільський, селищний, міський голова, очільник районної чи обласної військової адміністрації професійно виконував свої посадові обов’язки, там чітко налагоджена територіальна оборона і робота з забезпечення життєдіяльності населення, гуманітарні пункти тощо. Де голови громад поставили власні потреби вище суспільних - бачимо колабораціонізм. Це спонукає готувати фахівців для органів публічної влади, спроможних демонструвати лідерство у вирішенні найгостріших проблем, вчасно і професійно приймаючих рішення в умовах обмежених ресурсів і невизначених умов. Саме зараз, в умовах воєнного стану, ми повинні, базуючись на аналізі актуальних питань сьогодення та Плані відновлення України (https://recovery.gov.ua/) підвищувати якість підготовки фахівців шляхом включення в освітній процес дисциплін чи тем, які є актуальними для відновлення кожного міста, селища чи села в Україні, кожного напрямку забезпечення життєдіяльності.

   Сергій Замідра поділився досвідом селищного голови щодо налагодження ефективної співпраці з мешканцями громади через формування та реалізацію місцевих програм з харчування дітей у закладах освіти, залучення молоді до картування мереж освітлення, створення зон відпочинку та туристичних маршрутів. Він наголосив на необхідності створення мережі невеликих розумних містечок та громад на основі практики розумного містечка Немішаєве – це розвиток громади, заснований на інтеграції інформаційних і комунікаційних технологій у сферах управління, економіки, розвитку людського капіталу, збереженні навколишнього середовища.

   Жвавий інтерес бакалаврів, магістрів, аспірантів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» викликала розповідь Сергія Замідри про безпосередню його участь у налагодження співпраці органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, асоціацій органів публічної влади, мешканців громад та міжнародних організацій у сфері порятунку жителів окупованих територій України, надання їм гуманітарної, медичної та інформаційної допомоги (https://www.rbc.ua/ukr/styler/ukraine-zapustili-novyy-sayt-chat-bot-evakuatsiya-1648572854.html).
  Професійна дискусія з гостьовим лектором тривала більше двох годин, під час яких відбувся обмін досвідом між діючими державним службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування, які цьогоріч вступили на магістерську програму ОПП «Публічне управління та адміністрування». «Це незамінний майданчик збагачення новими знаннями та долучення до професійної спільноти бакалаврів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», - констатували бакалавр 4 курсу Юлія Бабенко та представниця бакалаврів-першокурсників Аліна Омельченко.
  Більше ніж півсотні учасників гостьової лекції висловили щирі слова Сергію Замідрі за його системну роботу на різних посадах, спрямовану на розвиток України та цікаву лекцію-дискусію з обміну досвідом з публічного управління. Також щирі слова подяки висловлювали дирекції ННІ неперервної освіти і туризму та особисто ректорові університету за лідерство і спроможність, навіть під час війни, якісно і безперервно забезпечувати освітній процес, чітко дотримуватися місії Університету «створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні наукові знання для покращення якості життя людей; готувати фахівців європейського і світового рівня інтелектуального та особистісного розвитку».

    Слава всім, хто самовідданою працею, кожен на своєму фронті, наближає перемогу України! А «наш фронт - це безпечне і якісне навчання», – наголошує Станіслав Ніколаєнко. Нехай цей наш фронт щоденно приносить перемоги студентам у підкоренні вершин нових знань!


Ірина Грищенко,
доцент кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook