Першокурсники спеціальності «Туризм» поділилися враженнями про навчання в НУБіП України

13 жовтня 2022 року

 

 

   Туризм – топова та перспективна спеціальність в сучасних умовах. Туристичний бізнес розвивається стрімкими темпами. Споживачів туристичних послуг з кожним роком стає все більше, і відповідно, їх запити стають все вищими. Саме тому для фахівця з туризму важливо вміти спілкуватись з мандрівниками, бути оратором та психологом одночасно. Так як більшість часу фахівець з туризму проводить за спілкуванням з клієнтами, саме ці якості допоможуть визначити потреби людини, яка до нього звернулась, відшукати райський куточок для відпочинку чи здійснити мрію всього життя. Також важливі такі якості, як комунікабельність, вміння творчо та нестандартно приймати рішення. Доречними стануть стійкість до стресу та працьовитість. Першокурсники спеціальності «Туризм» розповідають про те чому обрали одну з найбільш перспективних і цікавих спеціальностей та діляться враженнями про перші тижні навчання в НУБіП.

Поділіться своїми історіями вибору спеціальності і університету?

Валерія Литвинова: На протязі усього життя мені було цікаво дізнаватись про різні міста нашої Землі. Мені подобається дивитись різноманітні Travel-шоу і дізнаватись про особливості культури, звичок, одягу, фінансового положення тощо у інших країнах світу. Тому я вирішила розвивати ці знання, відкривати для себе різноманітні секрети туристичного життя саме у НУБіП України. Обрала саме цей університет, бо в ньому навчаються мої друзі, які позитивно відгукуються про нього. Також на мою думку, тут дуже якісна система освіти.
Гліб Шитий: Після закінчення школи переді мною постав важливий вибір – вибір майбутньої спеціальності та вузу, в якому б я хотів її здобути. Я ще на початку навчання в 11 класі вибрав для себе спеціальність «Туризм», зараз після початку повномасштабної війни захотів навчитися саме на цій спеціальності ще більше, адже розумію, що це буде дуже прибуткова галузь в Україні, після закінчення війни, а також ця сфера бізнесу дуже допоможе економіці України знов піднятися.
Дар’я Демчук: Ще донедавна я як і більшість одинадцятикласників, з острахом стояла на порозі дорослого життя. І ось я навчаюсь в одному з найкращих університетів України. З майбутньою професією я визначилась відразу і в результаті не довгих роздумів подала документи та вступила на омріяну спеціальність «Туризм» до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Чому саме НУБіП? Мріяла навчатися у столиці, і крім того університет розташований в чистому, затишному місці, має свій неповторний ботанічний сад і великі сучасні аудиторії. Менеджер з туризму з кожним днем стає все більш актуальним та цікавішим. Робити людей щасливими, дарувати їм емоції та цікаві спогади, хіба може бути щось краще?

Як проходить саме навчання?

Валерія Литвинова: Навчання проходить дуже круто. Усі викладачі – майстри своєї справи. Поки що не було жодних складнощів, бо все доступно та зрозуміло. В університеті є електронна навчальна платформа, на якій розташовані всі матеріали по кожній дисципліні, що є дуже зручно для студентів. Хочу відмітити уважне і турботне ставлення до нас, студентів, директора ННІ неперервної освіти і туризму, його заступників, куратора і викладачів.
Гліб Шитий: Навчання проходить цікаво, саме головне, офлайн, що мені дуже подобається. В НУБіП України є укриття і дотримуються протиепідеміологічні вимоги. Викладачі гарно подають матеріал, він запам'ятовується, і впевнений буде застосовуватися на практиці у моєму майбутньому. Трохи важко звикнути до нової системи навчання, але університет робить усе можливе для того щоб студентам було легше пристосуватися.
Дар’я Демчук: Величезна територія та незнайомі люди, паніка, тому що не можна знайти аудиторію, але з часом це все пройшло. Мені цікаво на парах і хочеться дізнаватися все більше і більше. Часто чую, коли кажуть, що в університеті дуже важко, але я можу з цим посперечатись. Коли є велике бажання та наполегливість, то ніякі труднощі не страшні. Тим більше, що є підтримка від куратора та викладачів. У наше професійне свято «День туризму» ми були на екскурсії «Київ історичний» та прогулялися маршрутом «Історичний центр Києва». Крім того, до навчального процесу запрошуються практики туристичної індустрії, які діляться своїми знаннями з нами.

А як щодо реалізації здібностей і талантів?

Валерія Литвинова: В НУБіП надаються всі можливості, щоб реалізувати себе та свої таланти. Різноманітні свята, конкурси, змагання, тренування тощо. Тому з цим немає жодних питань, ніхто не нудьгуватиме і не залишиться осторонь.
 Гліб Шитий: До реалізації талантів та здібностей університет підходить дуже відповідально. Є дуже велика кількість гуртків і секцій, проводяться змагання, квести, конкурси, дебюти, під час яких студенти можуть розкритися і показати себе.
Дар’я Демчук: В нашому університеті є багато секцій та гуртків. Кожен студент має змогу щось знайти для себе, обрати те, що йому більше до душі. Я наприклад, записалася до членів студентського наукового гуртка «Агротурист» та на спортивну аеробіку. Але все-таки акцент зараз на якісному навчанні!!!
 
Розмовляла Ірина Кудінова,
куратор групи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook