У рейтингу немає фальстарту

14 жовтня 2022 року

   Незабаром стартує рейтингова кампанія 2022. Проте підготовка до її фінальної фази триває весь рік. А досвідчені гуманітарії планують здобутки і за декілька років заздалегідь. Адже деякі види робіт вимагають не лише інтелектуальних зусиль, а й часу, помноженого на терпіння. Чого тільки варте очікування індексації статті у наукометричних базах!
   Цьогоріч колектив факультету поповнився новими науково-педагогічними працівниками. Як не розгубитися у вирі рейтингу, як дійти до фіналу з гідними показниками, не опинившись в аутсайдерах?

   Про це та інше йшлося на зустрічі представників рейтингових комісій університету та факультету з науково-педагогічними працівниками, яка відбулася 13 жовтня. На гуманітарно-педагогічному факультеті такі зустрічі є регулярними на початку нового навчального року, щоб заздалегідь поінформувати нових колег, відповісти на питання, яких до цього часу вже виникає чимало. Рейтингове оцінювання діяльності кожного працівника – це справа престижу кафедри, факультету, університету. Тому на зустрічі були представники всіх ланок: секретар рейтингової комісії університету Ярослав Рудик, голова рейтингової комісії гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька з секретарем Оленою Балалаєвою, завідувачі кафедр з відповідальними за заповнення рейтингової електронної форми та нові члени колективу.

 

    Секретар рейтингової комісії університету Ярослав Рудик ознайомив із загальною методикою планування та обліку роботи працівників, яка регулюється відповідним Положенням про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України, затвердженим рішенням вченої ради університету від 27 травня 2022 р. Ярослав Михайлович окреслив пріоритетні напрями діяльності університету і зауважив, що саме ці пріоритети визначають основні види робіт НПП: навчальну, роботу, що ґрунтується на критеріях національного та дослідницького університету, наукову, навчально-науково-інноваційну, міжнародну, навчально-методичну, виховну й організаційну, їх планований обсяг, розподіл та часові нормативи.

   Ярослав Рудик дав роз’яснення щодо процедури заповнення електронної рейтингової форми. На окремі питання відповіли голова рейтингової комісії Інна Савицька, секретар Олена Балалаєва та завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації, що кілька років є серед лідерів на факультеті – Ірина Сопівник. Досвід кращих кафедр доводить, що готуватися до рейтингу ніколи не буває зарано, а інформації не буває забагато.


Олена Балалаєва,
секретар рейтингової комісії гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook