Добірка безкоштовних платформ для вивчення іноземних мов

20 жовтня 2022 року

Знання англійської мови в сучасному світі є своєрідним вікном у світ. Вивчення англійської, або будь якої іноземної мови, - це не тільки корисно, але й ще життєво необхідно. В умовах активної інтернет-комунікації іноземна мова стає важливим інструментом. Після початку повномасштабної війни росії проти України українцям вкрай необхідно доносити правду іноземцям. Низка платформ та сайтів відкрили безкоштовний доступ для українців. Пропонуємо Вам ознайомитись з ними:

• Busuu. Сайт і додаток завдяки якому можна вивчити 12 мов — англійську, польську, португальську, турецьку, арабську, китайську, російську, італійську, японську, німецьку, французьку та іспанську. Тут можна не лише проходити уроки, а й практикуватися у спілкуванні з носіями мови. Українцям дарують 90 днів преміум-підписки, для цього потрібно перейти за посиланням:
https://www.busuu.com/ru/c/ukraina-navchaisya-bezkoshtovno
• Drops. Цей додаток пропонує річну преміум-підписку на онлайн-курси для переселенців з України. Для того, аби отримати доступ, необхідно заповнити анкету за посиланням (https://languagedrops.com/ukraine) та відповісти, що таке «паляниця». Після перевірки на пошту прийде підтвердження реєстрації. Зверніть увагу: українці, які вже надіслали заявку, кажуть, що анкети обробляють вручну, а охочих отримати курси безкоштовно дуже багато, тому доведеться чекати.
• Lingo Hut. На цьому сайті можна вивчити понад 45 мов, 125 уроків вивчення корисної лексики без попередніх знань. Важливо: під час реєстрації зазначайте українську як рідну мову, щоб отримати доступ.
https://www.lingohut.com/uk
• Mondly. Додаток дає можливість вивчити більше 30 іноземних мов. Платформа також пропонує уроки, використвуючи віртуальну та доповнену реальність. Українці отримують безкоштовний доступ, для цього потрібно під час реєстрації вказати українську мову як рідну.
https://www.mondly.com
• Coursera. З початком війни, відома навчальна платформа Coursera надає безкоштовний доступ українцям. Крім мови, на Coursera доступні курси з будь-якої дисципліни. Зокрема, можна вивчати все, що пов’язано з технологіями, дизайном, та опанувати дистанційні курси від провідних університетів світу. Загалом, на платформі відкрито понад 5200 курсів и 2200 проектів.
https://www.coursera.org/
• BBC Learning English. Цей ресурс надає якісний мультимедійний контент для вивчення англійської мови, а також різноманітні навчальні матеріали.
https://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/
• British Council Learn English. Тут ви знайдете безліч високоякісних ресурсів, які допоможуть удосконалити вашу англійську. На сайті можна знайти інструкції щодо того, як пройти тест на визначення вашого рівня знання мови.
https://learnenglish.britishcouncil.org

• Loyalbooks . Тут ви знайдете понад 7000 безкоштовних аудіокниг англійською мовою. Завантажуй, слухай у будь-яку вільну хвилину — і вивчай мову.
• Оroro.tv. Сервіс вивчення англійської в процесі перегляду фільмів і популярних серіалів. У відеоплеєр вбудований перекладач, в якому потрібно вибрати мову.
• TuneintoEnglish. Сайт пропонує вивчити англійську за допомогою музики. Тут можна записувати тексти пісень під диктування, співати караоке, знайти вправи до текстів та вгадувати, про яку пісню йдеться по діаграмах.
• FreeRice. Допоможе поповнити словниковий запас англійської завдяки вправам з граматики та тестами. Заняття побудовані у вигляді гри – за кожну правильну відповідь ти отримуватимеш трохи рису, щоб нагодувати голодних.
• Simpler – це «Детективні історії» з адаптованим англійським для закріплення знань, запам’ятовуйте нові слова через асоціації
• Englishtips.org — на цьому сайті ти зможеш завантажити або читати онлайн всі підручники з англійської;
• Fonetiks.org – дуже корисний сайт для відпрацювання не тільки сприйняття мови на слух, а й правопису. А досягається це за допомогою прослуховування й записування диктантів, які представлені на цьому сайті.
Наголошуємо, що всі ці ресурси націлені на самоосвіту і ви можете використовувати їх як допоміжне джерело інформації. Будь який результат залежить від вашої плідної праці, прагнення та систематичної роботи над собою.

Studying is not about time. It's about effort.

Бажаємо вам успіхів у вивченні іноземних мов, і, зокрема, англійської!

Медяник Ганна Андріївна,
асистент кафедри англійсько філології

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook