Старостат та збори кураторів: механіко-технологічний факультет готовий до відновлення очного навчання; відвідування аудиторних занять є обов’язком кожного студента

15 жовтня 2022 року
   13 жовтня 2022 року на механіко-технологічному факультеті відбулися збори кураторів академічних груп та старостат факультету.
   Головну увагу на цих зборах було приділено питанню суворого дотримання вимог Інструкції щодо правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні. Повітряні напади ворога та тривога 10 жовтня, що тривала понад 5 годин, продемонстрували готовність укриттів навчальних корпусів та організованість і згуртованість студентської спільноти перед лицем ворожої агресії. Атмосфера в укритті навчального корпусу №11 під час тривоги була здоровою та патріотичною. Окремі групи проводили семінарські заняття, виконували самостійні роботи та домашні завдання. Студенти підтримували один одного виконанням гімну України, патріотичних пісень, грою в настільні ігри. Окрема подяка від студентів факультету була висловлена службі закладів харчування Університету за організацію роботу буфету в укритті під час повітряної тривоги.

    На думку студентів, головною проблемою під час тривоги була погана якість або відсутність зв’язку, що слугувало додатковим джерелом стресу. Старостами було прийнято рішення про створення окремих батьківських груп для інформування рідних про перебування студентів в укритті під час тривоги.
    Наступними за важливістю питаннями зборів були питання відвідування занять та академічної успішності. Напередодні старту проміжної атестації на факультеті особливу увагу необхідно приділити ліквідації академічної заборгованості минулих семестрів, а контроль за присутністю студентів на заняттях, незалежно від форми їх проведення, має бути постійним та системним. Відсутність на заняттях студента без поважної причини має розглядатися як загрозлива ситуація, яка потребує швидкої реакції куратора та деканату, а важливою ланкою цієї комунікації є староста академічної групи. Так, активна та дієва комунікація між деканатом, старостами, кураторами та студентами груп магістратури першого року навчання дозволила виправити загрозливу ситуацію з відвідуванням занять магістрами – понад 90% магістрів приступили до навчання, але, на жаль, є і кандидатури на відрахування.
    До кураторів та старост академічних груп були доведені списки студентів, що мають значну кількість заборгованостей, які мають бути ліквідовані до завершення проміжної атестації, а також накази на відрахування студентів, що не виконали навчальний план або умови контракту. Спільна задача старости групи, куратора та деканату є недопущення накопичення академічної заборгованості, допомога та підтримка тих студентів, що прагнуть здобувати освіту. Відрахування завжди є стресом для студента та його близьких, і найпростіший спосіб запобігти цьому – наполегливо навчатися та відвідувати заняття.

     На старостаті та зборах кураторів обговорювались також питання оплати за навчання, умов проживання в гуртожитку, дотримання складених на факультеті графіків проведення кураторських годин та відвідування гуртожитку, аналізу звернень на анонімну скриньку довіри факультету та інші.
   Окремо, як підсумок старостату факультету, було піднято питання відновлення очного навчання з наступного навчального тижня. Узагальнюючи виступи старост академічних груп можна впевнено констатувати, що студентство механіко-технологічного факультету підтримує відновлення навчання згідно затвердженого графіку освітнього процесу та готове до аудиторних занять! Ворогу не вдасться зламати наш дух! Перемога буде за нами!

 

Оксана Ачкевич,
заступник декана факультету
з навчальної та виховної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook