У жовтні відбулося планове засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна вірусологія», яке було присвячено до всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози.

21 жовтня 2022 року

   Незважаючи на часткове відключення електроенергії, студентський науковий гурток «Ветеринарна вірусологія» продовжує працювати. Так, 20 жовтня 2022 року відбулось засідання учасників на платформі Zoom. Слід відзначити, що цю дату для проведення конференції вибрали не випадково, адже 20 жовтня - Всесвітній день боротьби з раком молочної залози. Ця хвороба, на жаль, є найпоширенішою хворобою для жінок серед онкозахворювань.

   Першою представила свою доповідь студентка 3 курсу факультету ветеринарної медицини Хведчук Марія, яка розповіла про вакцину від раку шийки матки. В презентації був також згаданий німецький медик та вчений, лауреат Нобелівської премії - Гаральд цур Гаузен, що відкрив нову еру в галузі онкозахворювань, збудниками якими є віруси з родини Papillomaviridae.

   Другою свою доповідь на тему: «Кіста молочної залози. Фіброаденома» представила студентка Перстенюк Софія, яка детально розповіла про методи діагностики цих захворювань. Слід зазначити активність студентів після доповідей, адже обговорення проходило у вигляді дискусії. Кожен міг поставити питання і отримати на нього вичерпну відповідь.

   На засіданні визначились з напрямком роботи гуртка на листопад, встановили пріоритетні теми для виконання наукових доповідей, які будуть заслухані на майбутніх засіданнях гуртка, а кращі відповідно будуть винесені на студентські конференції.
   Гурток проводив доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Радзиховський Микола Леонідович.       Присутніх було 12 студентів другого та третього курсу факультету ветеринарної медицини ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».

Завідувач кафедри епізоотології, мікробіології
і вірусології, доцент Володимир Мельник

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook