НАСТАВНИКИ МТФ РАЗОМ З СТУДЕНТАМИ НА КУРАТОРСЬКІЙ ГОДИНІ ТА У ГУРТОЖИТКУ №5

21 жовтня 2022 року
Київ називають містом студентів, і не дарма, адже у нашому місті безліч університетів, де навчаються тисячі студентів з усієї України. Особливою популярністю незмінно користується НУБІП України, зокрема механіко-технологічний факультет.
   19 жовтня ц.р. студенти 1 курсу групи ТТ 2208 СТ на черговій кураторській годині зустрілись з наставником групи, доцентом кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Марчишиною Євгенією Іванівною у навчальному корпусі 11, а потім ввечері - у гуртожитку №5. Повітряна тривога перервала спілкування і його довелось перенести в укриття.

   Ввечері куратор групи ТТ 2208 відвідала гуртожиток №5, кімнати 421, 110, де проживають студенти, та поспілкувалась з ними з різних питань. В гуртожитку студенти ніколи не почуватимуть себе самотньо, адже завжди можна забігти до подруги чи друга в сусідню кімнату. «Саме в гуртожитку зустріла справжніх друзів та подруг. Тут завжди весело, гамірно і завжди можна в когось позичити конспект», — ділиться враженнями студентка першого курсу МТФ спеціальності «Транспортні технології» Аня Сокирко.  «Гуртожиток об’єднує», -  продовжує студент Олександр Лисенко, багато знайомств з новими людьми, студентами старших курсів, які не лише допоможуть з навчанням, а й можуть поділитись досвідом проживання, новинами, скинути відповіді до тестів чи виручити курсовою. Проживання в гуртожитку передбачає чіткі окреслені правила внутрішнього розпорядку, які необхідно виконувати, особливо у воєнний період, але деякі студенти сприймають це як обмеження власної свободи.
   На жаль, не можна однозначно стверджувати, що проживання в гуртожитку це одні «плюси», існують ще певні недоліки, з якими доведеться стикнутися, обираючи цей тип житла. Проживаючи в гуртожитку, сказав студент Андрій Горват, - ми повинні розуміти, що забута на кухні їжа автоматично стає спільною. Не варто також привозити дорогі речі та коштовності, адже є ймовірність, що хтось їх «позичить». На щастя, таких випадків у нас ще не було.

   Вахтерка пильно слідкує за кожним, контролює гостей і вимагає повернення у відповідний час. В даний час в гуртожитках особливу увагу приділяють питанню дотримання карантинних норм, а саме: носити захисні маски, користуватися антисептиком, уникати масових скупчень людей, дотримуватися соціальної дистанції. Але головна перевага – те, що вартість проживання в гуртожитку значно нижча, аніж оренда квартири. 

   Спілкування куратора з студентами стосувалось питань очного відвідування занять, підготовки до занять, недопущення пропусків, відпрацювання пропущених занять з поважних причин, майбутніх екскурсій, влаштування побуту студентів, спілкування з батьками, інформування їх в період повітряної тривоги тощо. Для всіх мешканців функціонують кухні з побутовими приборами, душові та вбиральні. В даний час стан кімнат задовільний. Студенти МТФ дотримуються правил проживання в гуртожитку.

Доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Марчишина Євгенія Іванівна
 

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook