6 ГРУПА 1 КУРСУ ВІДВІДАЛА АЛЕЮ СЛАВИ НУБіП УКРАЇНИ

24 жовтня 2022, 14:46
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   20 жовтня 2022 року 6 група 1 курсу факультету ветеринарної медицини разом з наставником старшим викладачем, кандидатом ветеринарних наук, кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка Бокотьком Романом відвідала Алею Слави НУБіП України.
   1 вересня 2015 р. офіційно було відкрито Алею слави, на якій невдовзі з’явилися погруддя видатних науковців, фундаторів аграрної освіти і науки, а також нашого університету за всю його історію.

   Кожне святкування Дня університету вже традиційно розпочинається з Алеї слави НУБіП України. Тут розміщено пам’ятники видатних вчених та фундаторів нашого вишу та факультету ветеринарної медицини, де встановлено погруддя засновнику зоогігієнічної школи в Україні Антону Скороходьку, основоположнику наукової школи з електрифікації і автоматизації сільського господарства Івану Мартиненку, першому декану сільськогосподарського відділення Київського Політехнічного Інституту Миколі Петровичу Чирвинському, доктору сільськогосподарських наук, професору, видатному вченому у галузі рослинництва, фундатору контрольно-насіннєвої справи в Україні Петру Родіоновичу Сльозкіну, українському вченому-лісівнику і грунтознавцю, доктору географічних наук, професору, академіку АН УРСР Погребняку Петру Степановичу. Саме професор Погребняк створив вчення про природну родючість лісових грунтів та еколого-лісівничий напрямок в лісівництві. Також тут багато інших історичних постатей фундаторів науковців, які своєю науковою працею підвищували рівень української науки, що вклали неоцінений скарб у наукову глибу України.

   Тож нехай це святе місце, буде нагадуванням кожному з нас про те, як треба працювати і любити свій університет, свою Україну, з якою наполегливістю і силою волі долати перешкоди на шляху до визнання. Адже лише в напруженій праці, творчому науковому пошуку ми відродимо Україну, виведемо її в число передових країн світу.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!

Студенти 6 групи 1 курсу:
Андросова Вікторія
Вдовиченко Мариночка
Кідін Максим
Кучеренко Дмитро
Марчишина Ірина
Банул Катерина
Соколова Світлана
Ященко Анастасія

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook