Ректорат: змінюємо графік освітнього процесу та готуємося до надзвичайних ситуацій

24 жовтня 2022 року
  24 жовтня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. З врахуванням пропозицій деканатів факультетів та дирекцій ННІ було прийнято рішення про зміни в графіку освітнього процесу. Це викликано постійними терористичними обстрілами росії, руйнацією енергетичної інфраструктури і як наслідок віялових відключень світла. Повітряні тривоги, які тривають по декілька годин, не дають змоги повноцінно вести навчання. Окрім цього, потрібно ретельно готуватися до ускладнення обставин – відсутності води, електрики, тепла тощо.

   Ректор акцентував увагу на організованому проведенні засідання Президії Спілки ректорів закладів вищої освіти України, участь в якому взяли народні депутати України, заступник керівника офісу Президента України, заступники міністра освіти і науки, ректори провідних вишів країни.
   Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про санітарно-епідеміологічну ситуацію, перебіг щеплення співробітників і студентів від COVID-19. Завершилася подача документів до аспірантури для іноземців та громадян України, невдовзі відбудуться вступні іспити. Затверджена редакційна колегія ювілейного видання до 125-річчя університету.

   Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на засіданнях ректорату та вченої ради, а також наради з планування, які пройдуть цього тижня.
   Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на поточних питаннях розвитку науки в університеті, зокрема стану і перспектив наукової діяльності на факультеті аграрного менеджменту, проведені щорічної повірки та калібрування наукового обладнання, стану використання коштів, оформленні прав на об’єкти права інтелектуальної власності, продовжені робіт згідно договорів щодо проведення державних випробувань оцінки впливу пестицидів та агрохімікатів на нецільові об’єкти довкілля. В НДГ розпочався комплекс підготовчих робіт щодо початку збирання кукурудзи.

 

   Голова Студентської організації Олександр Вертелецький проінформував про участь делегації університету в студентській конференції органів студентського самоврядування в м. Чернівці, перемогу збірної команди з волейболу в благодійному турнірі в м. Києві.
   Радник ректора Дмитро Войтюк проінформував про підсумки роботи науково-практичної конференції, присвяченої інженерній науці в сільському господарстві та з нагоди чергової річниці академіка П. Василенка.

 

   Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про перебіг міжнародного стажування для науково-педагогічних працівників університету, організованого спільно з Латвійським університетом наук про життя.
   Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про перебіг аварійних ремонтів, облаштування вхідної групи гуртожитку №11, ремонт аудиторії 65 навчального корпусу №1. Готується старт опалювального сезону в гуртожитках та навчальних корпусах.

  

   Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про перехід на дистанційне навчання десяти підрозділів, в решті збережений змішаний формат. Продовжується набір слухачів на підготовчі курси.

 

   Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – провадити моніторинг освітнього процесу, внести зміни до розкладу і за потреби перевести в одну зміну, сприяти проведенню зборів колективів Бережанського агротехнічного інституту та юридичного факультету, на яких запланований розгляд питання про обрання керівника цих підрозділів. Валерію Іщенку – внести пропозиції з початку опалювального сезону, здійснити організаційні заходи на випадок надзвичайних ситуацій, завершити облаштування лабораторії захисту рослин. Вадиму Кондратюку – підготувати листи-звернення до Кабінету Міністрів України щодо ситуації навколо навчально-дослідних господарств, завершити використання коштів наукових проектів у відведений термін. Начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну – сформувати проект бюджету на 2023 рік. Сергію Кваші – провести нараду із заступниками деканів факультетів та директорів ННІ щодо етики поведінки студентів та внести пропозиції з комплексу відповідних заходів.

 

   Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook