Гостьова лекція з особливостей електронного декларування доходів державних службовців в Україні

26 жовтня 2022 року
Кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва продовжує успішну практику залучення професіоналів-практиків до проведення гостьових лекцій для здобувачів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування». Вивчення спеціальних дисциплін з досвідченими фахівцями сприяє формуванню та розвитку у студентів професійних компетентностей, успішному засвоєнню матеріалу, викладеного на реальних кейсах та на основі рекомендацій щодо вирішення проблемних ситуацій .
 
 Відповідну до плану-графіка відбулася чергова «гостьова лекція» приватного адвоката, керуючого партнера Адвокатського об'єднання «G@D», сертифікованого медіатора з кримінальної, сімейної і комерційної медіації, медіа-менеджера, постійного експерта з юридичних питань на телеканалах України, телеведучої проекту “Судові справи”, проектного менеджера, тренера з комунікацій – Гусейнової-Чекурди Регіни Західівни на тему «Особливості електронного декларування доходів державних службовців в Україні» у межах викладання дисципліни «Електронне врядування» для студентів ОП «Публічне управління та адміністрування» ОС «Бакалавр».
 
 
Основна увага лекторки була спрямована на наступні аспекти.
1. Невірне, неточне або невчасне заповнення електронної декларації може вартувати суб’єкту декларування репутації, кар’єри та, навіть, свободи.
2. Головне при заповненні електронної декларації – це досвід. Тільки реально, заповнюючи декларації і стикаючись з проблемами, можна зрозуміти, який значний обсяг знань і практики для цього потрібний.
3. Одного знання антикорупційного законодавства замало. Треба знати багато роз’яснень НАЗК, які можуть протирічити одне одному. Потрібно постійно супроводжувати повні перевірки електронних декларацій та моніторити судову практику для розуміння позицій НАЗК, НАБУ та Національної поліції.
4. Законодавство України передбачає покарання за недостовірні відомості в декларації та невчасне її подання, дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність.
 
 
 
До вказаного заходу були залучені також магістри 1 курсу заочної форми навчання спеціальності «Публічне управління та адміністрування», аспіранти, викладачі як кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, так і колеги з інших ЗВО м. Києва.
 
 
У процесі обговорення лекційної проблематики Регіна Західівна отримала цікаві запитання від аудиторії та надала вичерпні практичні відповіді щодо особливостей електронного врядування доходів державних службовців в Україні.
 
О. В. Євсюкова,
професор кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва,
доктор наук з державного управління
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook