У Школі молодого журналіста НУБІП розповіли про особливості професії

27 жовтня 2022 року
НУБіП України

26 жовтня понад 40 школярів приєдналися до «Школи молодого журналіста НУБІП», аби дізнатися про особливості професії журналіста та взяти участь у цікавому майстер-класі «Так не повинен робити журналіст».

 

Ведучі заходу: журналістка, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Анна Данько та ведуча програм Суспільного радіо, медіатренерка Ярина Скуратівська привідкрили деякі закулісні подробиці цієї професії.

  

А потім, розігруючи можливі варіанти розвитку подій у студії, на власних прикладах показали моменти, як виглядає журналіст, коли він не готується до розмови, не знає про свого гостя, «перетягує ковдру» в інтерв’ю на себе, перериває співрозмовника чи просто забув питання.
Після кожного такого моменту школярі повинні були назвати проблему, в якій опинився журналіст. І усі учасники активно долучалися до майстер-класу, підмічали навіть незначні огріхи, намагалися подати свою версію того, як мало би розвиватися інтерв’ю.

  

Найактивнішими були: Наталя Литвиненко, Марк Бурима, Стефанія Новікова, Дарина Корж, Ангеліна Мироненко, Ілля Гончаров та Юстина Мастина. Анастасія Сачанюк навіть засумнівалася в обраній майбутній професії і тепер журналістику поставить собі у пріорітети.

Усі учасники отримують сертифікати про участь у Школі молодого журналіста НУБІП.

Анна Данько-Сліпцова,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook