СТУДЕНТКА МАРЧИШИНА ІРИНА 6 ГРУПИ 1 КУРСУ ПРОВОДИТЬ ПЕРШІ НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ В СТУДЕНТСЬКОМУ НАУКОВОМУ ГУРТКУ «АНАТОМІЇ ТВАРИН» ПІД КЕРІВНИЦТВОМ ДОКТОРА ВЕТЕРИНАРНИХ НАУК, ПРОФЕСОРА КОСТЮКА ВОЛОДИМИРА КІНДРАТОВИЧА ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

29 жовтня 2022, 9:16
ФВМ НУБіП України

   Перші наукові пошуки студентки Марчишиної Ірини почались з перших днів навчання на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка факультету ветеринарної медицини.

   Адже наука – це як книга, як морська глибина, хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить, так само тут.
   Наукове дослідження має важливе значення під час закріплення теоретичного матеріалу з додаванням основ практичних навиків. Тому вирішено було провести наукове дослідження, яке ґрунтується на вивченні як довжина ланок кінцівок коней впливає на швидкість рисистих порід.

   Попередньо були відпрацьовані методики вимірів на скелетах коней у музеї кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка факультету ветеринарної медицини.

   Далі проводились виміри на живих конях на КП "Київського іподрому", де вимірювалася довжина ланок в ділянці кінцівок коней. Для проведення дослідження, були використані різні методики взяття промірів різних порід коней.

   Студентка 6 групи 1 курсу набула перший науковий досвід, що дав можливість ознайомитись із теорією і практикою експерименту, нормативним науковим мисленням, структурою експериментальних методик досліджень, які формують наукову думку студента, де надалі формує з нього науковця високого рівня з теоретичними та саме головне й практичними навичками.

   Не дарма наукові знання зародились із появою «homo sapiens» - людини розумної. Вони виникали не випадково. Існували (та і зараз існують) причини
виникнення науки. Такими причинами являються: Практичні потреби людей в першу чергу та гносеологічні потреби людей (потреба задоволення власної
цікавості).
   Видатний вчений Нового часу Ф. Бекон сказав, що наука є історичним продуктом людської діяльності. У сучасному розумінні цього поняття можна сказати, що наука – це особлива сфера людської діяльності, направлена на отримання нових знань (нової інформації) про природу, суспільство, медицину і мислення та закони їх розвитку.

Студентка 6 групи 1 курсу:
Марчишина Ірина

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook