Факультет ветеринарної медицини

Навчальна робота

Положення про біобезпеку під час навчання

 

Підготовка магістрів

   Підготовка магістрів на факультеті ветеринарної медицини розпочалась в 60-х роках минулого століття, однак стосувалась вона виключно студентів із країн Африки, Південної Америки, Азії, Європи. Для українських студентів навчання за ОКР „Магістр” (спеціальність 8.130501 – Ветеринарна медицина) започатковано в 1997 році в рамках реформи вищої освіти України з метою наближення її до європейських стандартів. Професорсько-викладацьким складом ННІ ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва НУБіП України (надалі – ННІ) розроблені ексклюзивні магістерські програми, які на основі сучасних досягнень науки дають можливість поглибити фахові знання та засвоїти основи проведення наукових досліджень за всіма напрямками знань галузі „Ветеринарна медицина”.
   У витоків створення перших магістерських програм на факультеті ветеринарної медицини стоять видатні українські вчені та педагоги: професори Д.О. Мельничук, А.Й. Мазуркевич, В.А. Яблонський та ін., завдяки яким стало можливим у числі перших з факультетів ветеринарної медицини на теренах пострадянських держав здійснити перехід на якісно новий рівень підготовки фахівців.
   Для підвищення ефективності підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр» спеціальності «Ветеринарна медицина» в НУБіП України 24.12.2001 р. було створено Навчально-науковий центр (ННЦ) ветеринарної медицини продуктивних, домашніх і екзотичних тварин, який очолювали в різний час проф. Любецький В.Й. (2002 р.), проф. Яблонський В.А. (2002-2004 рр.), доц. Лакатош В.М. (2004-2012 рр.). Останнім керівником Навчально-наукового центру до припинення його функціонування був проф. Духницький В.Б (з 1.10.1012 р. до 2014 р.). Навчально-науковий центр було створено шляхом об’єднання близьких за профілем клінічних кафедр факультету ветеринарної медицини: акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин; ветеринарно-санітарної експертизи; епізоотології та організації ветеринарної справи; паразитології та тропічної ветеринарії; терапії і клінічної діагностики; фармакології та токсикології; хірургії ім. акад. І.О. Поваженка.

 За період існування магістратури на факультеті ветеринарної медицини підготовлено більше 1000 магістрів за спеціальністю «Ветеринарна медицина», які успішно трудиться у народному господарстві України.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook