Практичне навчання не ставимо на паузу: в кадрі – першокурсники-журналісти

30 жовтня 2022 року
НУБіП України

  Робота журналіста тісно пов’язана з відеозйомкою. Важливо вміти бути в кадрі, регулювати процес і знати секрети володіння камерою. Чергове суботнє практичне заняття першокурсників-журналістів присвячено саме цьому важливому складникові майбутньої  професійної діяльності.

Просто поталанило, що з нами попліч були професійні оператори Михайло Ігорьович і Юрій Володимирович, а наставницею – Анна Вадимівна. В медіалабораторії вони зустріли нас не як своїх вихованців, а як майбутніх колег.

Обрано прекрасне місце для занять – оповитий осінньою красою студентський сквер, в якому легко віднаходилися зручні місця для зйомок. Робота кипіла, час летів, «не стримував галопу». Пощастило всім побувати і в ролі оператора, і в ролі репортера. Що краще? Та все важливо: і туди вабило, і те манило. Важливе інше – результат. А він – ось, перед очима, в руках, у душі й серці...

  

Навчилися всього: вибирати ракурс, вимодельовувати план, наводити фокус, чутливо реагувати на світло та звук. Хотілося потримати камеру зі звичайним мікрофоном і з петличним. І ці миті я пережила. Спочатку побувала ролі оператора, що дуже сподобалося, знімала свою подругу, студентів, а ще – природу, яка вабила око. Тоді випало всім відчути смак репортерського ремесла: готували новину, налаштовували мікрофон, знімали сюжети. Коротенькі, недосконалі, але ж – свої!!!

Атмосфера цього суботнього дня була напрочуд захопливою. Безмежна дяка нашим викладачам-наставникам. Та й погода нам спряла: світило сонечко, поcміхалися хмарки. А найголовніше – ми поглибили знання, набули краплиночку досвіду.

Анна Булка,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook