РОБОЧА ЗУСТРІЧ В УПРАВЛІННІ ЕКОЛОГІЇ І ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ М. КИЄВА ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ ЕКОЛОГІЧНО ВАЖЛИВИХ ПРОБЛЕМ МІСТА

30 жовтня 2022 року

 27 жовтня 2022 р. на базі Управління екології і природних ресурсів, що є виконавчим органом при Київській міській державній адміністрації відбулося засідання експертної робочої групи – фахівців із різних науково-дослідних, державних установ та вищих навчальних закладів освіти. Метою засідання було обговорення ефективних заходів щодо поліпшення якісного стану ґрунтів прилеглих до міських вулиць, виявлення загальної площі територій стійких до посух та шкідників і хвороб зелених насаджень, окреслення їх ефективної користі для суспільства в умовах підвищеного техногенного навантаження на зелене довкілля мегаполісу. Модератором заходу була Марина Тищенкова – заступник директора управління екології і природних ресурсів, яка у ході розмови озвучила основну мету та місію зустрічі. Як би не банально це звучало, однак в умовах сьогоднішніх реалій важливою, як ніколи, є допомога на громадських засадах фахівців-екологів, ґрунтознавців, лісівників, геоботаніків, яка полягає у комплексному вирішенні складних завдань, пов’язаних із створенням комфортних екологічно безпечних умов життя для населення агломерації міста Києва.

 Серед запрошених гостей були доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська та Євгеній Бережняк, заступник генерального директора державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» Роман Паламарчук, директор Національного ботанічного саду ім. М. Гришка НАН України докт. біол. наук Наталія Заїменко, керівник лабораторії гігієни ґрунту та відходів державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМНУ» докт. мед. наук Валерій Станкевич, представники Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка, приватного акціонерного товариства АК «Київводоканал», Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б. Срезневського. 

Перед фахівцями було чітко поставлене завдання розробити варіанти оптимальних рішень з метою впровадження працюючих дієвих заходів з екологізації міста на кшталт створення «зелених парковок», використання нетоксичних осадів очисних споруд у якості органічного удобрення для зелених насаджень, створення штучних рекреаційних зон поблизу торгівельних та бізнес центрів. Отже, з огляду на вище перелічені моменти бачимо, що є широкий фронт роботи для реалізації задуманого. Сподіваємося, що бажання й мотивації для відповідної роботи те ж вистачатиме!

 

Олена Наумовська, завідувач кафедри екології

агросфери та екологічного контролю

Євгеній Бережняк, доцент кафедри 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook