ПЕРШОКУРСНИКИ ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З ІСТОРІЄЮ РІДНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

20 жовтня 2022 року
Історія - скарбниця наших діянь, свідок минулого,
приклад і повчання для сьогодення,
застереження для майбутнього.

М. Сервантес

Музей історії Національного університету біоресурсів і природокористування України є основним популяризатором славетної історії лідера аграрної освіти України. Тому ознайомлення першокурсників з експозиціями музею стали вже доброю традицією. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії нашого університету; другий - Другій світовій війні та АТО; третій - періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах. 

17 жовтня 2022 року для студентів 1 курсу 1 групи ОПП «Економіка підприємства» була організована  екскурсія до першого відділу музею історії НУБіП України, під час якої учений секретар музею, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Миколаївна Чумак розповіла студентам про становлення і розвиток сільського господарства на території України, а також про  історію створення університету. 
 
 
Студенти уважно слухали і були враженні інформацією про те, що господарство українців було розвиненіше ніж багатьох їх сусідів: наші предки будували будинки з системою вентиляцій та пічкою з димарем, що в той час було проривом; в оздобленні будівель використовували щось подібне вапна не тільки заради технічних міркування, а і заради краси; інструменти праці постійно вдосконалювалися і люди завжди намагалися знайти рішення як робити фізичну роботу простіше і швидше. 
 
 
Наприкінці екскурсії, студенти подякували Тетяні Миколаївні за цікаву і пізнавальну екскурсію, побажали музею побільше відвідувачів, постійного розширення експозиції та виявили бажання, після відновлення очного навчання,  знову завітати до музею. 
 
Заступник старости Чирка Максим,

куратор групи Гуцул Тетяна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook