Формування знань надання домедичної допомоги у студентів першого курсу спеціальності «Соціальна робота»

1 листопада 2022, 8:43
Питання надання домедичної допомоги набуло сьогодні важливого значення. Враховуючи нинішню ситуацію в країні, кожен пересічний громадянин повинен володіти відповідними знаннями та вміннями. Коротенька історія створення благодійного фонду, на базі якого і проходило наше навчання.
БФ «Все буде Україна-2022» зареєстровано на початку цього року, перед військовою агресією РФ. Друзі, сусіди, громадські активісти та особи з волонтерським досвідом об’єдналися з метою допомогти тим, хто опинився в складній життєвій ситуації: особи з інвалідністю, малозабезпечені родини, багатодітні сім’ї, внутрішньо переміщені особи тощо. Благодійний фонд здійснює активну взаємодію з іншими волонтерськими та громадськими організаціями також для забезпечення потреб осіб, які боронять нашу незалежність у складі ЗСУ та ТРО.
На початку війни, тому що раніше не мали такої потреби – це були поодинокі випадки, було з’ясовано прикрий факт того, що майже ніхто з пересічних громадян не знає, що першочергово потрібно робити при отриманих травмах. Тому, на базі БФ «Все буде Україна-2022» була організована команда інструкторів з домедичної допомоги для формування навиків надання первинної медичної допомоги серед цивільного населення.
Завдячуючи благодійному фонду «Все буде Україна-2022» наші першокурсники спеціальності соціальна робота мали унікальну можливість відвідати тренінг з формування практичних знань та вмінь відповідного спрямування. Першокурсники не лише дізналися, а й спробували на практиці як правильно накладати турнікет, робити перев’язки, приводити до тями людину, яка втратила свідомість. А також дізналися, які підручні матеріали можуть стати в нагоді при наданні первинної медичної допомоги.
 
 
  
  
  
  
  
 
Старший викладач кафедри
соціальної роботи та реабілітації
Бондаренко Н.О.
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook