Жовтневе засідання гуртка «Мікробіологія продуктів тваринництва»

31 жовтня 2022 року

   Надзвичайно важливу нішу у формуванні професійних навичок лікаря ветеринарної медицини займає додаткове навчання і робота у гуртку відповідного напрямку. Робота студентського наукового гуртка «Мікробіологія продуктів тваринництва» спрямована на залучення студентів в науково-дослідницьку діяльність з питань контролю показників безпеки і якості продуктів харчування та сировини рослинного й тваринного походження. Під час занять студенти-гуртківці відпрацьовують різні схеми мікробіологічних досліджень м’ясної, рибної і рослинної сировини та продуктів із них. За результатами виконаних досліджень готуються матеріали для участі у студентських конференціях.

   Щорічно гурток оновлюється, поповнюється новими студентами, які мають бажання поглибити свої знання, а в майбутньому  прагнуть працювати в бактеріологічних лабораторіях за інтересами.

   На першому занятті цього навчального семестру студенти відпрацьовували техніку підготовки лабораторного посуду та інших матеріалів, що підлягають стерилізації. Крім того, вдосконалювали свої навички з приготування препаратів, фарбування за різними методиками та їх мікроскопічного дослідження.

   Зважаючи на особливі, неординарні умови проходження навчального процесу на факультеті, а в цілому і в університеті, 26 жовтня 2022 р., чергове засідання студентського наукового гуртка «Мікробіологія продуктів тваринництва» відбулося уже в онлайн-режимі, на якому було обговорено питання патогенних ентеробактерій, як збудників кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Крім того, на засіданні визначились з напрямком роботи гуртка на листопад, встановили пріоритетні теми для виконання планових наукових досліджень, підготовки  доповідей, які будуть заслухані на  майбутніх засіданнях, а кращі, відповідно, будуть винесені на студентські конференції.

Керівник гуртка, доцент кафедри епізоотології,
мікробіології і вірусології М. Мельник

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook