КАФЕДРА ЗВІТУЄ ЗА 2022 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

2 листопада 2022, 23:57

Звіт кафедри транспортних технологій та засобів у АПК

На розширеному засіданні Вченої Ради механіко-технологічного факультету був заслуханий звіт завідувачки кафедри транспортних технологій та засобів у АПК доц.Савченко Л.А. про роботу кафедри.

Савченко Л.А. ознайомила присутніх з результатами роботи науково-педагогічного колективу кафедри за різними напрямками.
Протягом звітного періоду проводилася напружена профорієнтаційна робота: зустрічі, бесіди, ознайомчі екскурсії з випускниками шкіл та коледжів різних міст і сіл України. Майбутні студенти та їх батьки могли слідкувати за діяльністю кафедри в соціальній мережі Fb та у месенджерах і визначатися з своїми рішеннями. Педагогічні та психологічні прийоми у справі залучення абітурієнтів стали в нагоді д.пед.наук Дьоміну О.А., завдяки якому чимала кількість абітурієнтів стали студентами.



У звіті особливу увагу було приділено широкому впровадженню сучасних програмних комплексів в освітній процес спеціальності Транспортні технології на автомобільному транспорті. Зокрема була представлена студентська розробка з використанням спеціалізованого програмного AnyLogic, виконана під керівництвом д.т.н., проф. Мацюка В.І.



Також була представлена робота студента 1 курсу щодо організації дорожнього руху в м.Ніжині, виконана на базі програми PNV VISSIM під керівництвом  доц. Савченко Л.А.



Інтерес викликали відеорекомендації для проведення лабораторних робіт і навчальних практик доц. Бондарєва С.І.

Результатом наукових робіт проф.Загурського О.М. стали проект фундаментальних досліджень «Розробка технології збереження якості органічних зернових культур в “зеленій” транспортно-логістичній системі» та спільний українсько-австрійський науково-дослідний проект «Інституціональне забезпечення сталого розвитку транспортних систем сільських територій».



У вересні була проведена V Міжнародна науково-практична конференція «Автомобільний транспорт та інфраструктура», де співробітники кафедри зустрілися зі своїми колегами з різних університетів України, ближнього і дальнього зарубіжжя, щоб обговорити аспекти автотранспортної діяльності в сучасних умовах, шляхи підвищення ефективності автотранспортних послуг.



Савченко Л.А. звернула увагу присутніх на те, що студенти спеціальності Транспортні технології на автомобільному транспорті мають змогу закріплювати теоретичні знання та отримувати професійні навички на виробничих практиках в Укртрансбезпеці. Завдяки цьому наші студенти стали бажаними працівниками в багатьох українських та іноземних компаніях. Війна не перешкодила реалізації намічених планів щодо подальшого розвитку кафедри. Тому весною були відкриті навчально-наукова лабораторія вагових систем і складської логістики і хаб наукової творчості студентів.

Щоб бути в трендах сучасних транспортних технологій і управління транспортними потоками кафедра залучає до співробітництва компанії jSolutions, «Українська вагова компанія», ANT Logistics. Така співпраця дозволяє бути конкурентоспроможними на ринку освітніх послуг і допомогає студентам стати висококласними спеціалістами.
 Війна, бойові дії, вимушені переміщення, робота онлайн не зупинили творчий потенціал колективу кафедри, розвиток нових підходів у викладанні дисциплін, створення нових проектів. І це дало можливість ставиити нові амбітні цілі на наступний рік з впевненістю, що ми вистоїмо і переможемо.


Віримо в себе, Україну і ЗСУ!


 Вікторія Опалко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook