Урочисте засідання Євроклубу «HISTORYEU ЄВРОПА-УКРАЇНА»

3 листопада 2022 року

Плідна співпраця кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України із представництвом Європейського Союзу в Україні триває. 1 листопада 2022 р. в онлайн-форматі відбулося перше засідання Євроклубу «HISTORYEU Європа-Україна», приуроченого до дня народження Європейського Союзу. Учасниками урочистого засідання стали студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та міжнародні студії», викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету, студенти та викладачі ряду спеціальностей Боярського фахового коледжу, викладачі кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Чорноморського національного університету ім. Петра Могили (м. Миколаїв), координатори та учасники євроклубів України.

     

Із вітальним словом до учасників звернулася Олена Арутюнян, Голова ради Євроклубів Кіровоградщини, побажавши не зупинятися на досягнутому і далі продовжувати розвиватися.

За сприяння модератора дійства, завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук професора Олександра Шевчука, долучилися до урочистостей і Ольга Морозова – доктор історичних наук, професор, директорка Науково-дослідного українсько-польського інституту. Юліана Палагнюк, доктор наук з державного управління, професор ЧНУ ім. П. Могили виступила із цікавою доповіддю на тему «Європеїзація вищої освіти в Україні: на прикладі українсько-польської співпраці». Вона поділилася досвідом такої співпраці та його ефективними результатами.

          

Професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Олена Любовець у своєму виступі розкрила роль європейських цінностей в практиці вітчизняного державотворення. Доцент кафедри Наталія Кравченко дала розгорнуту характеристику категорії гібридної війни у сучасних міжнародних відносинах.

Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України та Боярського фахового коледжу у своїх доповідях розкрили історію створення Європейського Союзу, його структуру, основні аспекти соціальної політики, відносини ЄС-України на сучасному етапі, про «день кар’єри ЄС». З матеріалами урочистого засідання Євроклубу «HISTORYEU ЄВРОПА-УКРАЇНА» можна ознайомитися на сторінці Міжнародних молодіжних студій.

          

     

Людмила Радченко, координатор Євроклубу, підсумовуючи, розповіла про його діяльність за час свого існування, здобутки євроклубівців та перспективи подальшої співпраці. Для молоді участь в Євроклубі є драйвовою та пізнавальною.

     

 

 

 

Людмила Лановюк,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook