Профорієнтаційна зустріч кафедри готельно-ресторанної справи та туризму з учнями ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму»

4 листопада 2022 року

       Вибір професії – справа нелегка та відповідальна, але робити цей вибір доводиться кожній людині без винятку. Яку професію обрати? Як зробити правильний вибір і не помилитись у своїх здібностях? Як зробити обраний фах – справою всього життя? Всі ці питання постають перед українською молоддю в цей не легкий військовий час.

   Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Особливо значущою є проблема набуття майбутніми абітурієнтами адекватних знань про заклади вищої освіти, певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею. Крім того, обраний фах має приносити моральне задоволення, достойну заробітну плату, користь людям та державі.

   З метою полегшення вибору майбутньої професії та закладу вищої освіти, який навчить її азам, 2 листопада 2022р. відбулась профорієнтаційна онлайн-зустріч з учнями ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму», які можуть продовжувати опановувати особливості сфери гостинності вступивши на освітні програми «Готельно-ресторанний бізнес» та «Туризм», які пропонує кафедра готельно-ресторанної справи та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  На зустрічі кафедру готельно-ресторанної справи та туризму представляли: завідувач кафедри, д.е.н., професор Інна Левицька, д.т.н., професор Валентина Бандура, к.е.н., доцент Олена Москвічова.
   Завідувач кафедри, професор Інна Левицька розповіла про НУБіП України, його високий рейтинг серед вітчизняних закладів вищої освіти та про місце в світових освітніх рейтингах, про специфіку спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм.
  Національний університет біоресурсів і природокористування України має потужне матеріально-технічне забезпечення та високо професійний науково-педагогічний персонал, що дає змогу підготувати конкурентоспроможного фахівця на ринку праці.

   Майбутнім абітурієнтам була надана вичерпна інформація про навчання на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризу, галузі працевлаштування випускників, правила вступу, перелік дисциплін, на які слід зробити акцент у навчанні, які колись виносились на зовнішнє незалежне оцінювання, зокрема Українська мова та література, Іноземна мова та Історія України (у зв’язку із військовим станом умови вступу в 2022 році змінились і всі вступники здавали єдиний національний мультипредметний тест, а як буде при вступі 2023 р. покаже час), особливості організації навчального процесу.
  Учні ВПУ сфери послуг та туризму з цікавістю слухали інформацію про Університет і ставили питання щодо особливостей умов вступу, проживання у гуртожитку та студентського дозвілля. Вони дізналися, що у наших здобувачів вищої освіти є можливість навчатися за індивідуальним графіком та працювати за обраною спеціальністю, набуваючи практичного досвіду безпосередньо на підприємствах сфери гостинності. Кількість заяв, які мають право подати вступники з дипломами кваліфікованого робітника – не обмежена. Можна паралельно навчатись за двома спеціальностями: на одній – за державні кошти, на іншій – за контрактом. В Університеті є військова кафедра, тому як хлопці, так і дівчата матимуть можливість отримати військове звання молодшого лейтенанта.

  Пільгові категорії студентів (діти-сироти, діти учасників бойових дій, учасники бойових дій, вимушено переселені особи) навчаються на державних місцях і мають можливість отримувати соціальну стипендію. Усі бажаючі забезпечуються гуртожитком. Студенти можуть проходити практику за кордоном. В Університеті створені всі умови для занять творчістю та спортом, є власна база відпочинку на березі Чорного моря та в українському Криму, до якого ми обов’язково завітаємо влітку 2023 р.

  Учні ВПУ сфери послуг та туризму із цікавістю слухали гостей, задавали питання, на які отримували вичерпні та розгорнуті відповіді. Представники Національного університету біоресурсів і природокористування України щиро сподіваються, що їх робота не буде даремною і допоможе зробити правильний вибір майбутнім абітурієнтам. На завершення студенти подякували за гарну зустріч та висловили побажання про продовження таких заходів на майбутнє, можливо в інших форматах та вже у мирній Україні.

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ ПРОДОВЖУЄМО ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!

 

Інна Левицька,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму
Олена Москвічова,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook