ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТНЬОГО СТУПЕНЯ БАКАЛАВР СПЕЦІАЛЬНОСТІ 202 ЗАХИСТ І КАРАНТИН РОСЛИН

4 листопада 2022, 11:59

У сучасних умовах освітнього процесу одним із методів урізноманітнення навчання є проведення гостьових лекцій. Вони сприяють реалізації цілісної системи підготовки майбутніх фахівців із захисту і карантину рослин. Останні  під час своєї професійної діяльності повинні ефективно реагувати на зміни, які динамічно відбуваються на виробництві та бути конкурентними на ринку праці.

У рамках вивчення курсу «Сільськогосподарська фітопатологія» було запрошено дослідника відділу захисту рослин компанії Сингента, фахівця-практика Миколу Миколайовича Шаламай. 

Микола Миколайович наголосив, що компанії Сингента є одним із лідерів світового агробізнесу. До її портфоліо входить понад 80 засобів захисту рослин, а також велика кількість гібридів і сортів насіння польових та овочевих культур. Прагнення компанії – підвищення рівня продовольчої безпеки у світі.

Лектором закцентувано увагу студентів на  професійні навички захисника рослин під час виконання фітопатологічних досліджень, які вимагають знань із методики досліджень, уміння візуально діагностувати хвороби рослин та ідентифікувати збудники, знати біоекологію патогенів та оцінювати ефективність фунгіцидів. Було продемонстровано відеоматеріали щодо особливостей проведення  польових і лабораторних експериментів.

Наведена інформація викликала інтерес у здобувачів і цікаву дискусію. Микола Миколайович дав вичерпні відповіді на запитання. Наголосив на можливості студентів прийняти участь у конкурсі для проходження стажування на базі компанії, у якій створені усі умови для професійного та карєрного росту. Також було зазначено про необхідність володіння англійського мовою, як одного із критеріїв під час конкурсного відбору.

Щиро вдячні Шаламай Миколу Миколайовичу за цікаву та корисну зустріч.

 

Мирослав Піковський,

д.с.-г.н., доц. кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook