На кафедрі фінансів відбулася відкрита лекція доцента Наталії Шевченко

4 листопада 2022 року
    Згідно з планом проведення відкритих лекцій на економічному факультеті на осінній семестр 2022-2023 навчального року 3 листопада на кафедрі фінансів було проведено відкриту лекцію кандидата економічних наук Шевченко Н.Ю. для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» з дисципліни «Фінанси» на тему: «Міжнародні фінанси». Лекція прочитана для 15 студентів 2 курсу. Для проведення лекцій в дистанційному форматі використано платформу Zoom.
     На лекції були присутні доктори економічних наук Давиденко Н.М., Негода Ю.В., Лемішко О.О., та кандидати економічних наук Біляк Ю.В., Буряк А.В., Долженко І.І., Лабенко О.М., Олійник Л.А., Скрипник Г.О., Тітенко З.М., Костюк В.А., Самсонова В.В.
      Під час лекції розглянуто сутність міжнародних фінансів, історію їх виникнення, охарактеризовано світовий фінансовий ринок, валютний ринок і валютні курси, проаналізовано міжнародні розрахунки, розкрито фінанси міжнародних організацій, обговорено міжнародні фінансові інститути.
 

     Особлива увага була приділена обговоренню складових та функцій міжнародних фінансів, структури та учасників міжнародного фінансового ринку, детально проаналізовано валютний ринок та валютні курси.

      Студентів зацікавили форми міжнародних розрахунків таких як інкасо, акредитив, банківський переказ та відкритий рахунок.
      Разом зі студентами лектор обговорювала фінанси міжнародних організацій.
      Під час лекції було продемонстровано результати фінансової діяльності Міжнародного валютного фонду.
    По закінченню відкритої лекції студенти та присутні науково-педагогічні працівники високо оцінили рівень її проведення, виставивши високі оцінки в анкетах оцінювання відкритої лекції. Також було обговорено результати проведення лекції і висловлено побажання щодо вдосконалення майстерності лектора.
 
Надія Давиденко,
завідувач кафедри фінансів

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook