ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ БРЕЙН-РИНГ З ОБЛІКУ І АУДИТУ

5 листопада 2022 року

Проведення профорієнтаційних заходів для майбутніх студентів, є важливою і водночас необхідною складовою. Профорієнтаційні заходи допомагають майбутнім студентам зорієнтуватися у їхньому виборі професії, допомогти знайти  необхідну інформацію щодо професії, розкрити переваги майбутнього фаху.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування активно включились у профорієнтаційну роботу, яка в цьому році ускладнена тим, що більшість коледжів працюють в дистанційному режимі, а оскільки в них навчаються студенти з різних регіонів України, а також з окупованих росією територій, то інтернет-зв’язок не завжди є з усіма студентами на достатньому рівні, що створює певні перешкоди.

3 листопада 2022 року випала нарешті  нагода зустрітися зі студентами в очному форматі.

 До Відокремленого структурного підрозділу «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» вирушила потужна делегація економічного факультету в складі завідувача кафедри економіки, д.е.н., професора Вікторії Байдали, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцента Вікторії Костюк, заступника декана економічного факультету, к.е.н., доцента Віталія Нагорного, к.е.н., доцента Івана Андросовича, к.е.н., доцента Ольги Файчук, старшого викладача Лариси Коваленко,  від кафедри обліку та оподаткування був старший викладач Олег Криворот.

Привітно зустрів гостей в.о. директора к.п.н., доцент Дмитро Костюк і запропонував оглянути територію коледжу, навчальні корпуси і матеріально-технічну базу, які зазнали пошкоджень та часткових руйнувань у час російської окупації міста. 

Далі були зустрічі зі студентами різних спеціальностей. Олег Криворот мав змогу виступити перед студентами 2 і 3 курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Олег Григорович розпочав зі слів що професія бухгалтера нараховує вже декілька століть - основи бухгалтерського обліку з'явилися ще у п'ятнадцятому столітті. Ще на початку двадцятого століття для якісного виконання бухгалтерської роботи цілком вистачало акуратності та уважності, а всі дії проводилися за встановленими інструкціями. З того часу вимоги до професії значно змінилися. Зараз бухгалтеру необхідний аналітичний склад розуму, знання законодавства, здатність швидко навчатись та вникати у професійні нововведення. Професія бухгалтера придбала надзвичайну суспільну значимість, оскільки від його кваліфікації істотно залежить процвітання компанії.

Майбутні абітурієнти мали змогу отримати необхідну інформацію про умови вступу, особливості навчання в НУБіП України, його історію, здобутки та структуру.

Зустріч стала корисною для тих, хто планує продовжити навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»), а також і для тих, хто ще має сумніви.

У своєму виступі Олег Криворот окреслив перспективність та унікальність спеціальності «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»), безумовні конкурентні переваги випускників кафедри обліку та оподаткування на ринку праці, їх подальше успішне працевлаштування за фахом й швидкий кар'єрний старт у провідних компаніях України.

Студенти коледжу отримали вичерпну інформацію про спеціальність «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і аудит», проходження практики за кордоном та іншими умовами для професійного і творчого становлення в НУБіП України.

На  завершення зустрічі студентів чекав цікавий сюрприз, - інтелектуально-розважальна гра «Брейн-ринг з обліку і аудиту», у якій взяли участь 2 команди: «Ліга бухгалтерів» і «Аудит».

 Під час гри студенти у швидкому темпі мали змогу продемонструвати свої знання з питань бухгалтерського обліку, а також показати свою ерудицію та кмітливість. Усі отримали позитивні емоції та гарний настрій! Як результат, - нічия!  По закінченню обидві команди були нагороджені поетичними збірками «Симфонія приватного життя…» Олега Криворота з автографами.

Усі отримали позитивні емоції та гарний настрій! Тож домовилися бути на зв’язку і обов’язково в найближчій перспективі знову зустрітися.

 

Загалом проведений захід викликав зацікавленість у студентів і вселяє надію, що присутні випускники коледжу поповнять ряди студентства нашого економічного факультету.

 

Людмила Мельянкова

к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook