Знання – світло!

6 листопада 2022 року

     У зв’язку з нещодавніми аварійними та віяловими відключеннями електроенергії, організувати систему автономного електроживлення – розумне та актуальне рішення.
   Студенти групи ЕЕЕ – 21001б ст ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на лабораторних заняттях з дисципліни «Діагностування, обслуговування, ремонт електрообладнання» отримали практичні навички підключення малих електростанцій з двигунами внутрішнього згорання.
Місцем практичного навчання стала внутрішня мережа для резервного живлення навчального корпусу №8.
    Під керівництвом викладачів кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій доцентів Віталія Наливайка та Володимира Коробського студенти відпрацювали схеми та способи підключення автономного бензогенератора.
    Під час заняття досвідчені викладачі розібрали так звані “екстрені” методи підключення та їх недоліки, підключення «через розетку», облаштування штатного підключення резервного джерела до виділеного фідера ввідного щита через перекидний рубильник, схемні рішення найпростіших схем автоматичного введення резерву і ін.

     На занятті студенти виконали ручний запуск бензогенератора та його включення в мережу через блок АВР, встановили відмінності між одно- та трифазним підключенням, ознайомились з вимогами безпеки, облаштування заземлення тощо.
    Підготовлену систему автономного живлення планується використовувати у випадках аварійного знеструмлення навчального корпусу №8 для забезпечення освітнього процесу та підтримання роботоздатності внутрішніх інженерних мереж.

Олександр Окушко,
в.о. завідувача кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook