На факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулася постерна онлайн-конференція слухачів магістратури

9 листопада 2022, 17:29
   Доброю традицією на факультеті тваринництва та водних біоресурсів стало щорічне проведення постерної конференції слухачів магістратури. Цього року у конференції, яка відбулася 3 листопада, участь прийняли понад 70 учасників, серед яких були як магістри, так і їхні наукові керівники із спеціальностей «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Водні біоресурси та аквакультура». Така практика показала позитивний результат наукової взаємодії, що в майбутньому має шанс продовження у виконанні дисертаційної роботи. Важливим моментом для доповідачів стало відкриття заходу начальником навчально-методичного відділу Ларисою Кліх,яка від імені адміністрації університету привітала усіх з цією подією.
   Конференцію було проведено в он-лайн форматі, а злагоджена робота організаційного комітету у складі Руслана Кононенка, Сергія Рубана, Дмитра Уманця, Анни Лихач, Михайла Матвєєва, Меланії Хижняк, Наталії Грищенко та інших дозволило вести захід з різних районів Києва без переривання на планові відключення світла.
   Постерні доповіді оцінювала комісія у складі ради молодих вчених факультету та науково-педагогічних працівників. Бурхливе обговорення представлених доповідей було відмічено серед аспірантів факультету, які піддали доброзичливій критиці виступи магістрів, останні показали високий рівень підготовки та якості проведених досліджень у галузях тваринництва та рибництва. Представлені матеріали наукових досліджень показали готовність до захисту випускних робіт студентами, а за матеріалами конференції сформовано та опубліковано збірник тез.
   Першим серію доповідей конференції представив Олександр Наталич за темою «Вплив підбору батьків за індексом подібності антигенів системи груп крові на продуктивність синів», далі постери дискутували наступні доповідачі, з поміж яких було визначено кращі за критеріями повноти розкриття теми, теоретичного рівня підготовки та оформлення постерної роботи.
   За підсумками конференції було визначено кращі постерні доповіді. Так, за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура» диплом І ступеня здобула Юлія Пліщ з темою доповіді «Аналіз сучасного стану осетрових риб у пониззі Дунаю». Дипломи ІІ та ІІІ ступеню отримали Володимир Корецький та Юрій Бойко.
   За спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» диплом І ступеня здобула Юліанна Дудка із представленою постерною доповіддю «Ефективність використання Artemisia Capillaris у годівлі перепілок несучок». Дипломи ІІ та ІІІ ступеню отримали Ангеліна Смоліговець та Євгенія Томилець.
   Доповідачі конференції показали ґрунтовну підготовку у виконанні наукових робіт та постерів для конференції, адже для відбудови нашої країни необхідні компетентні та якісно підготовані фахівці агропродовольчого комплексу України, що є гідними вихованцями Національного університету біоресурсів та природокористування України. Віримо в те, що наступна постерна конференція пройде під мирним небом України в очному форматі серед слухачів магістратури, серця яких неодмінно будуть об’єднані духом нашої спільної Перемоги.
 
 
 
Наталія Грищенко,
доцент, голова ради молодих вчених
факультету тваринництва та водних біоресурсів
 

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook