Виховні заходи "Хелловін"

1 листопада 2022, 10:10

             Одне із найстаріших свят у світі, Хелловін відзначається у багатьох країнах.

В Ірландії у сільських районах запалюють багаття, як це було за часів кельтів, а діти вбираються у костюми, щоб провести вечір у своїх кварталах. В Австрії деякі люди залишають на столі хліб, воду і лампу перед тим, як піти спати у ніч Хелловіна. Причина в тому, що колись вважалося, що такі предмети будуть вітати душі померлих, які повертаються на землю цієї ночі.

Святкування Хелловіна в Канаді розпочалося у 1800-х роках. Вирізаються ліхтарі Jack O'Lanterns, а святкування включає вечірки, "частування" та прикрасу будинків гарбузами та кукурудзяними стеблами.

У Німеччині в ніч на Хелловін люди прибирають ножі, тому що не хочуть ризикувати, щоб не нашкодити духам, що повернулися.

Серед іспаномовних народів Хелловін - це час пам'яті про померлих друзів та родичів. Триденне свято, що офіційно відзначається 2 листопада (День усіх душ), фактично починається ввечері 31 жовтня. Багато родин споруджують у своєму будинку вівтар і прикрашають його цукерками, квітами, фотографіями, свіжою водою та зразками улюблених страв та напоїв померлих предків.

У Швеції Хелловін відзначається з 31 жовтня по 6 листопада. Як і в багато інших свят, він має канун святкування, яке або відмічається, або стає скороченим робочим днем.

В Україну це свято прийшло відносно недавно, проте встигло прижитися. Викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей під керівництвом Яременко Н.В. провели зі студентами пізнавальні вікторини англійською мовою присвячені історії та традиціям святкування Хелловіна. Цікаві факти, непрості питання, кросворди, вирізання гарбуза Jack O'Lanterns та незвичний грим допомогли відчути неповторну атмосферу і весело та корисно провести час.

Яременко Н.В.

НПП кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook