Виховні бесіди на тему економії енергії «Conservation of Energy Resources».

10 листопада 2022, 10:10

Чи знаєте ви, що осінь – це сезон енергозбереження? Дізнайтесь, як заощаджувати енергію...

Викладач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Вознюк ТМ. провела зі студентами цикл виховних бесід на тему економії енергії «Conservation of Energy Resources». Щоб розібратися у цьому важливому понятті викладач зі студентами розібрали кілька способів економії енергії у повсякденному житті.

Ми всі знаємо, що вимикати світло, виходячи з кімнати, стежити за тим, щоб телевізори та електроніка були вимкнені перед виходом з дому, дуже важливо, але є ще кілька способів економії енергії, про які ви, можливо, навіть не замислювалися.

Відключайте електроніку від мережі, нехай це стане звичкою. Як тільки телефон зарядиться, відключайте зарядний пристрій від мережі. У місцях, де є кілька електронних пристроїв, наприклад, біля телевізора або на кухні, використовуйте подовжувач з кількома розетками і легко вимикайте кілька пристроїв одним клацанням вимикача.

Вимикайте воду. Більшість людей залишають воду включеною під час чищення зубів чи гоління. Не вимикаючи кран зайвий раз, ви зможете заощадити близько близько 10 літрів води щоразу, коли чистите зуби або голитеся.

Закрийте щілини навколо дверей і вікон і заклейте всі витоки в системі повітроводів, а також щільно зачиняйте двері. Якщо ви живете у власному будинку, на горищі та у підвалі зробіть ізоляцію для підвищення ефективності енергозбереження. До того ж герметизуючи свої будинки та покращуючи ізоляцію можна економити не тільки енергію, а й кошти.

Періть одяг у холодній воді. При цьому ви витрачаєте менше енергії на нагрівання води. Нагрівання води становить близько 90% енергії, необхідної для роботи пральної машини.

Внесіть деякі зміни у користуванні душу та ванної кімнати. Використовуйте душові насадки з низьким витрачанням води, знайдіть і полагодите крани, що протікають. З новою душовою насадкою з низьким витрачанням води 7-хвилинний душ витрачає менше води, ніж повна ванна.

Не забувайте про енергозбереженням на кухні. Такі прості завдання, як накривання каструлі під час приготування їжі, і тримання дверцят холодильника закритими, можуть суттєво змінити ситуацію. До того ж закривання каструлі кришкою при приготуванні їжі на електричній плиті скорочує викиди вуглекислого газу приблизно на 45 кг на рік.

Маленькі деталі допомагають у великому. Зниження температури водонагрівачів, теплоізоляція труб гарячого водопостачання, герметизація приміщення, закриті крани та вимкнені електроприлади– все це може суттєво вплинути на економію енергії.

Почніть заощаджувати енергію цієї осені і продовжуйте робити це і надалі!

Вознюк Т.М.

Асистент кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних

спеціальностей

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook