Доцент кафедри теплоенергетики Надія Сподинюк проходить міжнародне стажування у рамках грантової програми «NextVis»

11 листопада 2022 року

  Розпочалось міжнародне стажування доцента кафедри теплоенергетики Надії Сподинюк в рамках грантової програми «NextVis». Разом із дослідниками з University Putra Malaysia (Малайзія) та Imperial College London (Великобританія), доцент Сподинюк Н.А. познайомилась з роботою відділу дослідження пожеж Інституту будівельних досліджень у Варшаві (Польща).
   Цікавими були дискусії щодо дослідження щільності пожежного диму, її впливу на сприйману видимість, а також оцінювання систем пожежної сигналізації та взаємодії із суміжними системами вентиляції і кондиціонування.

    У програмі стажування - проведення низки досліджень, які стосуються визначення класів вогнестійкості об'єктів, оцінювання ефективності системи пожежної безпеки в будівлях, спорудах та інженерних об'єктах.
   Варто відзначити, що оцінка ефективності функціонування систем димовидалення та протипожежної вентиляції проводилася дослідним шляхом на аеродинамічній трубі в лабораторії м. Пйонкі (Польща), яка оснащена передовим автоматизованим вимірювальним комплексом, здатним у режимі оn-line проводити візуалізацію та аналіз потоків повітряних мас.

     Результати досліджень, отримані під час стажування у складі інтернаціонального авторського колективу, вже готуються до публікації у міжнародних наукових журналах, а нові знайомства стануть запорукою подальшої розбудови та зміцнення міжнародних зв’язків кафедри теплоенергетики.
    Висловлюємо щиру подяку всім працівникам відділу дослідження пожеж Інституту будівельних досліджень у Варшаві за підтримку у такий складний для нашої країни час та надану можливість підвищити свою наукову та професійну майстерність!

Євген АНТИПОВ
в.о. завідувача кафедри теплоенергетики
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook