Спорт це важлива складова життя кожної людини.

10 жовтня 2022, 8:30

Ми часто чуємо, що освіта дуже важлива для молоді, оскільки це запорука кращого майбутнього. Спорт так само важливий для підтримки здоров'я та розвитку рис характеру необхідних для подальшої роботи. Спорт завжди був важливою частиною життя молоді. Національний університет біоресурсів і природокористування України дає можливість студентам займатися спортом та брати участь у різноманітних спортивних заходах з перших днів навчання.

Викладач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Вознюк Т.М. зі студентами спеціальності «Фізична культура та спорт» обговорили важливі аспекти спорту у житті людини та провели вікторину по темі “Sport is life”.

Серед основних важливих моментів студенти виділили саме такі необхідні і корисні складові спорту для майбутнього молоді.

1. Психічний стан. Люди, які щодня займаються спортом, отримують значні психологічні переваги, як то низький рівень тривожності та депресії, покращення самопочуття та підвищення працездатності організму. Заняття спортом допомагає зменшити стрес та соціальний тиск.

2. Фізична форма. Спорт на свіжому повітрі - це фізична активність, що дозволяє студентам продуктивно підтримувати здоров’я. Це значно зміцнює їхній організм, підвищує імунітет і сприяє гармонійному розвитку.

3. Робота в команді. Щоб бути успішним у навчанні та у майбутній професії, студенти повинні вміти діяти як частина команди. Спорт розвиває почуття командної роботи, що залишається на все життя. Окрім того спорт допомагає розпізнати та відшліфувати адміністративні таланти.

4. Дисципліна. Усі види спорту мають певні правила. Дотримання правил вимагає дисципліни та поваги до рішень, прийнятих досвідченими та кваліфікованими фахівцями. Дотримання правил є основою для кращого спілкування та співробітництва у будь-якій професії, а дотримання дисципліни є невід'ємною частиною успіху.

5. Впевненість у собі. Відомо, що участь у спортивних змаганнях сприятливо позначається на самооцінці та впевненості. Визнання наставників і тренерів чи формування особистості в команді призводить до значного підвищення впевненості студентів у собі. Ця впевненість у собі також впливає інші чинники життя, такі як висока успішність у навчанні чи майбутня робота.

6. Відповідальність. Граючи в командні ігри, учасники засвоюють вимоги рівної участі і надання допомоги команді. Спорт допомагає молоді зрозуміти, як важливо брати на себе відповідальність за кожен програш та відповідати за нього, не звинувачувати зовнішні сили.

7. Лідерство. Участь у спорті навчає основам лідерства, прийнятті рішення, швидко спостерігаючи та інтерпретуючи деталі, розвиває адміністративні якості. Це допомагає молодій людині розвивати свої навички та поведінку, необхідні для досягнення успіху в житті.

Вознюк Т.М.

Асистент кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних

спеціальностей

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook