Заняття-вікторина "Вища освіта в Іспанії"

17 жовтня 2022, 11:30

Що таке вища освіта в Іспанії? Які ступені відносяться до вищої освіти? Скільки років триває здобуття вищої освіти в Іспанії? Який відсоток населення Іспанії має вищу освіту?

На ці та інші питання отримали відповіді студенти Національного Університету Біоресурсів і Природокористування України спеціальності Міжнародні відносини та регіональні студії під час заняття-вікторини з іспанської мови «Educación superior en España».

Іспанські університети мають довгу історію, яка сягає 13 століття. Сьогодні 78 державних та приватних університетів становлять університетську систему Іспанії. Ці університети розташовані по всій країні, але переважно у великих містах, особливо в Мадриді. Варто зазначити, що іспанська університетська система посідає 5-те місце у світі.

Університетська освіта включає ступінь бакалавра, магістратуру і докторантуру. Ступінь бакалавра триває від 3 до 4 років. Університетський ступінь магістра від 1 до 2 років. Для його отримання необхідно мати ступінь бакалавра або її еквівалент. Для докторського ступеня необхідно мати офіційний ступінь магістра або його еквівалент (бакалавр, інженер або архітектор). Після отримання докторського ступеня випускник може займатися дослідницькою роботою, працювати на кафедрі або викладати у ЗВО.

Майбутній студент вже в 16 років має визначитися ким він збирається стати, від цього залежить програма навчання. Після складання державного іспиту Selectividad можна вступати до університету. Протягом навчання використовується два варіанти оцінювання: від 1 до 10, де оцінка нижче 4.9 вважається незадовільним результатом та від 1 до 5, де 1 це «не здав», 5 «здав на відмінно». При нарахуванні загального балу за семестр враховується відвідуваність, активність в житті курсу, участь у позакласних проектах. Також є проміжні письмові іспити, курсові роботи та фінальний дипломний проект. В Іспанії навчальний рік починається в жовтні, а закінчується в червні. В цілому система вищої освіти Іспанії досить схожа на українську модель.

          В Іспанії більше випускників вищих навчальних закладів, ніж у середньому по Європі, проте кількість середньостатистичних іспанських випускників набагато нижча. Існує дуже великий розрив між третім та першим ступенем освіти. Жінок із вищою освітою більше, ніж чоловіків. 

Вознюк Т.М.

Асистент кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних

спеціальностей

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook