Мотиваційна лекція про особливості майбутньої професії для першокурсників ОПП «Міжнародна економіка» проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку

22 вересня 2022 року
НУБіП України

     Для студентів ОПП «Міжнародна економіка» - членів гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" розпочався перший семестр їх навчання в університеті. Попереду – цікаві лекції, змістовні практичні заняття, серйозна самостійна робота. І все це разом – необхідна складова їх формування як майбутніх фахівців з міжнародної економіки.
    Для того, щоб ще раз підкреслити правильність вибору фаху та університету, розкрити особливості їх майбутньої професії, у рамках вивчення дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» до студентів 21 вересня з мотиваційною лекцією завітав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти і науки України Сергій Миколайович Кваша.

   

   Сергій Миколайович підкреслив, що економіст-міжнародник - одна з професій, яка максимально враховує сучасні тенденції розвитку міжнародних економічних відносин, зовнішньоекономічних операцій різних суб’єктів малого, середнього та великого бізнесу.

   

    Фахівець має можливість працювати в національних та міжнародних компаніях різного спрямування – виробники-експортери, підприємства, що займаються імпортом, міжнародними перевезеннями (морські, авіаційні, автомобільні), логістичними операціями, фінансовим посередництвом. 

     Протягом навчання студент отримує належну профільну теоретичну базу та практичний досвід, що допомагає:
• Досліджувати кон’юнктуру міжнародних ринків товарів, послуг, ресурсів;
• Заключати договори, угоди та займатися моніторингом їх виконання;
• Здійснювати митні процедури та обирати митні режими;
• Розробляти маркетингову стратегію виходу на міжнародні ринки;
• Налагоджувати взаємозв’язки з новими партнерами, митними та іншими державними органами, іншими профільними організаціями;
• Володіти декількома мовами.


   Отримавши якісну вищу освіту, випускник за спеціальністю 051 «Економіка» ОПП «Міжнародна економіка» може обіймати посади експерта з міжнародної економіки, економіста, спеціаліста з планування та аналізу діяльності компанії, договірної та претензійної роботи, фінансової роботи, експерта-консультанта із зовнішньоекономічних питань, менеджера зовнішньоекономічної діяльності, маркетолога та керівника:
• будь-яких виробничих та торговельних компаній, зокрема тих, які здійснюють експортно-імпортну діяльність, залучають іноземні інвестиції, укладають зовнішньоекономічні контракти та співпрацюють з іноземними бізнес-партнерами;
• представництв та філій іноземних компаній;
• банківських установ, інвестиційних фондів, бірж;
• в органах державної влади та місцевого самоврядування, регіональних агенціях та економічних департаментах.


   

    Освітній процес на спеціальності здійснюють висококваліфіковані викладачі кафедри глобальної економіки – доктори та кандидати економічних наук, які вільно володіють іноземними мовами (англійська, французька), проходять стажування за кордоном, є практикуючими фахівцями, постійно беруть участь у професійних практикумах та тренінгах.
   Викладання на освітній програмі здійснюють креативні та професійні викладачі, що мотивують студентів та відкриті для спілкування. Студенти мають безліч можливостей для самовдосконалення, цікаві освітні та професійні проєкти, сучасне та сприятливе освітнє середовище.
   Сергій Миколайович також підкреслив, що викладачі не обмежуються рамками традиційних методів навчання, а роблять акцент на практичних та неформальних освітніх заходах, де студенти формують нові навички, стають більш комунікабельними, самостійними та активними, розвивають критичне мислення та soft skills.


   

    При цьому підготовка фахівців поєднує вивчення сучасних теорій бізнесу та аналіз світових економічних тенденцій з опрацюванням практичних аспектів управління бізнесом в умовах активізації зовнішньоекономічної діяльності України та сприятливого середовища для виходу на зарубіжні ринки. Активно впроваджено кейсові методи навчання, ділові ігри, моделювання бізнес-процесів, вирішення практичних ситуацій.
   Студенти освітньої програми «Міжнародна економіка» мають унікальну можливість вивчення англійської мови та другої іноземної мови на вибір (розмовна та ділова мова) протягом всього терміну навчання, що підвищує конкурентоспроможність випускників на ринку праці, дає можливість стажуватися та в подальшому працювати за кордоном.


   Студенство активно залучаються до відкритих лекцій провідних представників бізнесу, органів влади та регуляторних органів, наукових та практичних заходів з розвитку практичних навиків студентів.
    Студентам створено сприятливі умови для дистанційного навчання та самостійної роботи. Усі курси доступні на освітньому порталі НУБіП України https://elearn.nubip.edu.ua/ для забезпечення повного доступу до навчальних матеріалів та виконання завдань у зручний для студента час. Це полегшує спілкування між викладачами і студентами, забезпечуючи індивідуальний підхід до навчання.
    Навчання проходить у сучасних мультимедійних аудиторіях, активно використовуються інформаційно-комп’ютерні технології під час вивчення матеріалу. На заняттях є можливість підключення до мережі Internet та використання інформаційних ресурсів онлайн.
   Розроблені електронні матеріали та цифрові засоби університету дозволяють ефективно працювати і з використанням засобів дистанційного навчання (проведення відео-лекцій, практичних онлайн-занять та презентацій).
   Для студентів періодично організовуються екскурсії на провідні підприємства, в установи та організації, де вони мають унікальну можливість ознайомитись з роботою різних структурних підрозділів, поспілкуватися з представниками компаній та дізнатися про можливості стажування та майбутнього працевлаштування.

А ще протягом спілкування були жвава дискусія, міні-кейсові завдання, можливість висловити власну думку з приводу обговорюваних проблем. 

Дякуємо шановному Сергію Миколайовичу за надзвичайно цікаву та змістовну лекцію!

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook