Студенти і викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів долучилися до 55-го Європейського симпозіуму з морської біології

14 листопада 2022, 8:08

    19–23 вересня 2022 року у Ґданському університеті (Польща) тривав 55-й Європейський симпозіум з морської біології, в якому взяли участь студенти і викладачі кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України.


     

      55-й Європейський симпозіум з морської біології охоплював різнопланові питання щодо збереження біорізноманіття, цілей сталого розвитку ООН, Рамкової директиви щодо водних ресурсів та морської стратегії для подолання кризи біорізноманіття.

       Цього року симпозіум відбувався у змішаному форматі з можливістю як очної, так і дистанційної участі. До міста Гданськ для очної участі прибуло близько 100 учасників із усієї Європи. Ще більше учасників доєднались до участі у симпозіумі дистанційно.

      Серед цьогорічних учасників були і представники факультету тваринництва та водних біоресурсів Національного університету біоресурсів і природокористування України. До участі у симпозіумі он-лайн долучилися доценти кафедри біології тварин Іван Митяй та Олена Дегтяренко; студенти спеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультури, які є активними учасниками гуртка «Планета тварин»: Анастасія Строканова, Марк Бабічев та Костянтин Парінов 4 курс; Володимир Лінський 3 курс.

    Студенти-гуртківці разом із науковими керівниками підготували усні доповіді та постерні презентації, в яких поділилися результатами наукових досліджень гідробіонтів водойм Південної частини Азовського моря. Ці роботи були проведені разом із науковцями Приазовського національного природного парку під час спільних експедиційних досліджень.

      На цьому заходу науковці не тільки представили свої доробки широкому загалу колег, але й отримали чудову можливість ознайомитися з різними сучасними методиками та досягненнями гідробіологічних досліджень.

     За результатами участі у 55-й Європейському симпозіумі з морської біології учасники отримали відповідні сертифікати, а матеріали їхніх доповідей було опубліковано у виданнях симпозіуму.

 

 

 

Микола Сахацький,
завідувач кафедри біології тварин 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook