Кафедра банківської справи та страхування була представлена у роботі круглого столу «Європейські студії в умовах війни: український вимір»

25 травня 2022 року

         25 травня 2022 р. Українська Асоціація Викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції в рамках імплементації проєкту «ЄС-Східне партнерство: майбутні шляхи активізації спільних ініціатив академічних та громадських спільнот в Україні"» спільно із Національним Еразмус+ офісом в Україні організували у дистанційному форматі і провели круглий стіл, присвячений переосмисленню унікального досвіду реалізації освітніх і наукових проєктів з Європейських студій під час повномасштабної збройної агресії рф.

В онлайн-заході взяли участь понад 50 учасників із різних освітянських та наукових установ нашої держави. Варто зазначити, що до роботи у круглому столі долучились й представники з НУБіП України, власне викладачі кафедри банківської справи та страхування за ініціативи Ольги Файчук та Вікторії Костюк.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись голова правління Української Асоціації Викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції Ірина Сікорська та координатор проєкту Національний Еразмус+ Офіс Світлана Шитікова.

Серед великої кількості цікавих й актуальних доповідей можна виокремити виступ  д.е.н., проф., завідувачки кафедри світової економіки Державного торговельно-економічного університету, координаторки проєкту «Модуль Жана Монне «Адвокатування європейських правил конкуренції» Ганни Дугінець, яка наголосила на потребі залучення до роботи Європейських студій не лише студентів вузів, але й учнів середніх шкіл. На її думку, в умовах воєнного стану це могло би суттєво збільшити соціальний ефект від імплементації майбутніх проєктів. У свою чергу, про нові можливості дослідження досвіду ЄС проінформував к.соц.н, директор Транскарпатського центру Жана Монне з досліджень європейських стратегій розвитку, науковий співробітник НН Інституту євроінтеграційних досліджень Ужгородського національного університету Петро Токар. Не менш цікавою виявилась доповідь д.е.н., професорки кафедри міжнародної економіки Західноукраїнського національного університету, координаторки проєкту «Модуль Жана Монне «Регіональна інтеграція: європейський бенчмарк в умовах викликів глобальної фрагментації» Марії Лизун. Вона зазначила , що в теперішній час ЄС переживає складні часи своїх трансформацій, однією із причин якої є складна ситуація в Україні, яка «розташована на розломі цивілізацій».

Поділившись власним досвідом і баченням, представники інтелігенції окреслили перспективний вектор подальшого конструктивного діалогу в рамках Європейських студій на користь всього українського народу, який зараз сміливо й відважно захищає демократичні цінності ЄС і всього цивілізованого світу!

Слава Україні! Героям слава!

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook