Вебінар для студентів та аспірантів на тему «Розвиток підприємництва в умовах війни та його фінансового забезпечення»

11 листопада 2022 року

     У продовження налагодженої співпраці Проєкту Технічної Допомоги UAFA та Національного університету біоресурсів та природокористування України (НУБіПУ) кафедра організації підприємництва та біржової діяльності та кафедра банківської справи та страхування організували вебінар для студентів та аспірантів на тему «Розвиток підприємництва в умовах війни та його фінансового забезпечення».     

    Власне, 10 листопада 2022 року викладачі кафедри банківської справи та страхування, наставники: Вікторія Костюк, Олена Жарікова, Олексій Муравський та Ольга Файчук, разом зі своїми групами та члени наукового студентського гуртка "Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення" відвідали вебінар на тему «Розвиток підприємництва в умовах війни та його фінансового забезпечення»

     Сучасний розвиток підприємництва характеризується низкою проблем і викликів, які постають перед аграріями. Проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, низькі закупівельні ціни, підвищення собівартості продукції при вирощуванні сільськогосподарських культур призводить до необхідності оптимізації організаційно-економічних підходів до ведення бізнесу в аграрному секторі економіки. Особливо важлива роль відводиться забезпеченню стабільного фінансування виробничих процесів. Окрім банківського кредитування, аграрії мають можливості залучати кошти державних програм та міжнародних організацій. Саме цим питанням буде присвячений наступний вебінар із циклу «Агробізнес під час війни», ініційованого Проектом технічної підтримки Європейського інвестиційного банку UAFATA.

     Модератор вебінару на тему «Підприємництво в аграрному секторі та можливості його фінансового забезпечення» – проф. Віталій Радько, НУБіП Business and Exchange Organisation Cafe of Ukraine. Заступник директора з агробізнесу виробничої компанії «Ядро» Костянтин Шитюк взяв участь у вебінарі на тему «Сучасні тенденції розвитку рослинництва в Україні». З актуальними проблемами розвитку підприємництва в агробізнесі нас ознайомив директор ТОВ «Мінераліс Україна» Юрій Ліпський. З доповіддю про роль та місце банків у фінансовій підтримці підприємництва в агросекторі виступив економічний експерт проекту UAFATA Віталій Головач.

На вебінарі «Залучення державних та міжнародних фінансових ресурсів для розвитку аграрного підприємництва» виступив експерт проекту UAFATA Олег Осаулюк. Цікава доповідь на тему «Європейський досвід консалтингу для забезпечення споживачів агробізнесу» НААНДУ, директор Роман Коринц. Дякуємо модератору за цікавий та змістовний вебінар.


Доцент
кафедри банківської справи та страхування
Олена Жарікова

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook