Семестровий екватор енергетики, автоматники і біомедичні інженери зустрічають наполегливою роботою у лабораторіях

15 листопада 2022 року
   Складні часи вимагають складних, але послідовних рішень!

    Не зважаючи на постійні загрози ракетних ударів та перебої з електропостачанням, науково-педагогічні працівники та студенти інституту продовжують тримати освітній фронт.
    Як показує практика ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, саме змішане навчання забезпечує безперервність навчального процесу у нинішніх умовах. Колись такий підхід ми застосовували під час пандемії. У нашому випадку війна є значно більш жорсткою катастрофою, ніж пандемія, тому очні заняття у поєднанні з дистанційними, дають змогу набагато краще забезпечити безперервність освітнього процесу, особливо для перших курсів.
   Сьогодні графік освітнього процесу ми реалізуємо формі змішаного навчання — це таке навчання, за якого частина пізнавальної практичної підготовки здійснюється безпосередньо у спеціалізованих лабораторіях під керівництвом викладача, а інша — дистанційно у формі вебінарів з використанням з електронних навчальних ресурсів.

    Розклад занять студентів сформовано з урахуванням безпекової складової в умовах воєнного стану і включає додаткові лабораторні і практичні заняття з фахових дисциплін.

    Понад 600 студентів 36 академічних груп ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження організовано опановують майбутній фах. Серед них у змішаному форматі працюють студенти 1, 1СТ, 2СТ і 4 курсів бакалаврату.

    Повністю в дистанційному форматі навчаються бакалаври 2 та 3 курсів, і магістри 1-го року навчання. Магістри 2-го року навчання завершили складання екзаменаційної сесії і готуються до постерних конференцій та захисту магістерських робіт.

    Ми не відмовляємось і використовуємо інфраструктурні об’єкти наших партнерів для практичного навчанння.

    Представники дирекції інституту та наставники академічних груп постійно тримають під контролем ситуацію в студентському колективі.
   Старостати, загальні збори академічних груп, постійний діалог у месенджерах дозволяєть своєчасно реагувати на вимушені зміни графіка навчання, які викликані безпековими заходами, або коли заняття переносяться за відсутності електроенергії.
    Викладачі і студенти налаштовані максимально ефективно використати очні заняття для проведення практичних і лабораторних занять.

    Побажаємо студентам та викладачам миру та результативного навчання!

 

Семен Волошин,
заступник директора

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook