Відвідування гуртка “Макроекономічні аспекти економічного зростання в Україні” програми онлайн-заходів в межах Тижня кібербезпеки від НБУ

12 листопада 2022, 11:32

   Програма онлайн-заходів в межах Тижня кібербезпеки від НБУ була проведена протягом тижня від 7 до 11 листопада 2022 року. Студенти гуртка не пропустили цієї нагоди із задоволенням відвідали даний онлай-захід. Це були цікаві вебінари від Тетяни Машлаковської, головної експертки Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ та Раїси Федоровської, керівниці ЕМA Academy та Школи кібербезпеки Асоціації ЄМА.
   Протягом 7-9 листопада було заслухано вебінари від Тетяни Машлаковської головної експертки Управління зв’язків з громадськістю та фінансовою обізнаності НБУ.
   7 листопада було ознайомлено із правилами платіжної безпеки та видами шахрайства. Дізналися про: види шахрайства та приклади схем шахрайства; платіжну банківську картку: які реквізити картки можна повідомляти, а які ні; смартфон та методи захисту смартфона від шахраїв; як створити складні та унікальні паролі; ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки.
   9 листопада був вебінар на тему “Кібербезпека та види шахрайства у воєнний час”. Учасники дізнаються про: актуальні схеми шахрайства у воєнний час; як захистити кошти на платіжній картці; як захистити акаунти, смартфони та комп’ютери; правила безпечних онлайн-покупок; телефонне шахрайство та ознаки телефонної розмови з шахраєм; що таке фінансовий номер телефону та як його захистити; схеми крадіжки фінансового номера телефону; ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки.





   Протягом 8-11 листопада було заслухано вебінари Інтенсив із платіжної безпеки для дорослих від Раїси Федоровської, керівниці ЕМA Academy та Школи кібербезпеки Асоціації ЄМА
   8 листопада відбувся вебінар на тему “Платіжна безпека і телефон. Чому і як необхідно захищати мобільний телефон”. Цікаво було почути чому ваш телефон є наріжним каменем нашої платіжної безпеки та правила Мудрого параноїка, які допоможуть захистити ваш телефон та ваші гроші.

   10 листопада відбувся інтенсив "Платіжна безпека і картка. Як захистити платіжну картку". Дізналися про те, що не так із секретним питанням "дівоче прізвище матері", та провели самодіагностику безпеки грошей на своєму картковому рахунку.
   11 листопада відбувся заключний інтенсив "Платіжна безпека і Інтернет. Як захистити себе і свої гроші. Учасники дізналися: як створити стійкі паролі, які легко запам'ятати; як перевірити веб-сайт на шахрайство; як захистити свої акаунти у соціальних мережах; ігри, в які грають розумні люди.
   Дякуємо, за чудові пізнавальні заходи Національного банку України. Надіємося, що отримана інформація нам буде корисною в житті.

Оксана Пащенко,

доцент кафедри економічної теорії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook