СТУДЕНТИ 6 ТА 5 ГРУПИ 1 КУРСУ НЕ ЗАБУВАЮТЬ ВІДВІДУВАТИ ГУРТОК КАФЕДРИ АНАТОМІЇ, ГІСТОЛОГІЇ І ПАТОМОРФОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. В. Г. КАСЬЯНЕНКА

15 листопада 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Студенти 6 та 5 групи 1 курсу систематично відвідують кафедру анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка для поглиблення знань анатомічного характеру, а також беруть активну участь в гуртках кафедри, щоб удосконалити не лише теоретичні, а й практичні знання.

   Вивчаючи міологію, студенти засвоюють знання про будову, розвиток, функцію м'язів у нормі та за умов патологічних процесів, адже це такий розділ анатомії, що вивчає активну частину опорно-рухового апарату.
   Знання анатомії м'язів необхідні під час вивчення топографічної анатомії, фізіології, низки клінічних дисциплін (наприклад: хірургії, травматології, неврології тощо). Початок дослідження м'язів сягає античних часів і пов'язаний з ім'ям Гіппократа.

   Активну роль м'язів у функціонуванні опорно-рухового апарату описали Аристотель і Гален. Займаючись порівняльною анатомією органів, Гален аналізував рухи, які забезпечує м'язова система людини і тварин. Він виокремив м'язи, що виконують протилежну функцію (м'язи-антагоністи) та м'язи, що забезпечують однакову функцію (м'язи-синергісти).
   Все це досліджують і вивчають студенти факультету ветеринарної медицини, для глибокого розуміння основ м’язової тканини.

   Студенти з величезною цікавістю під керівництвом керівника наукового гуртка Мельника О. О. вивчають будову та функцію основних груп м’язів, основі порівняння типів м`язових тканин, залежність їх будови від функцій, основні групи та види м`язів, встановлювали їх роль в різних рухах тварини, робили висновки щодо залежності форми, розміру, розміщення м`яза виконуваної функції.

   Поглиблено вивчали різні види м'язової тканини собаки, кота, свині, кроля, кози (гладку м'язову тканину, поперечносмугасту скелетну м'язову тканину, поперечносмугасту серцеву м'язову тканину тощо).

   Студенти відкрили для себе нове бачення м’язової тканини організму, різної структурованості в окремі пучки чи шари стінок органів та судин, адже вони в більшості тварин виконують як опорно-рухову, так і регуляторну функцію тонусу судин та органів.
   Таким чином студенти 6 та 5 групи 1 курсу (першого семестру) факультету ветеринарної медицини засвоюють не тільки теоретичну основу анатомії тварин, а й практичні уміння, які є необхідними для справжнього лікаря, як ветеринарної, так і гуманної медицини.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!

Студентка 6 групи 1 курсу:
Ященко Анастасія
Керівник гуртка:
Олексій Мельник

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook